KRISTIANSAND: Sally Bernander Verkerk, daglig leder i Hamresanden apartments er fortvilet over uvedkommende som har forsynt seg med hagemøbler og dekorasjoner som var ment til 17. mai-feiringen.

— Nå er bare merkene etter hagemøblene igjen. De fikk med seg to sett, med puter og blomster og alt. Det er så leit at folk bare kan ta seg til rette slik, sukker Sally Bernander Verkerk, mens hun ser over plassen der de to settene knapt fikk stå i fred en uke.

— Man bruker masse ekstra tid og krefter for at alt skal se fint ut for folk, og så neste dag er det bare merkene igjen. Vi får ikke ha ting i fred lenger og det koster oss mye tid og krefter!

Hun er overbevist om at det var et planlagt brekk, for de visste hvor de skulle lete for å finne putene og de klarte å få med seg to hele sett med petan-flettet hagebord.

— De må ha kjørt opp på baksiden for å ikke bli sett, men de ble kanskje overrasket av Securitas-vakten som patruljerer området på nattestid, for de fikk ikke med seg den ene stolen til det ene settet, utdyper Sally.

Hun tror ikke at det kan ha vært russ eller noen slags bande på ferde.

– Det var nok noen som følte at de trengte et ekstra hagesett eller to, for de lot ett være igjen, forteller hun.

Det er ikke første gangen ting ikke får stå i fred på campingen, for senest noen uker siden ble flere blomsterkrukker stjålet.

— Før kunne vi la ting stå ute og i fred, men nå må alt låses inne med kjetting og hengelås. Ingenting får stå i fred lenger, Det er så kjipt at vi må bruke hele fortjenesten til å dekke inn disse tapene.

Sally Bernander Verkvik har ingenting til overs for hagemøbel-tyvene.

— Jeg håper at de som tok møblene får en litt ekkel følelse når de sitter i dem, avslutter hun.

Bernander Verkerk anslår at det forsvant verdier for over 10 000 natt til 17. mai.