SØGNE: Ved 22.15-tiden i kveld ble det oppdaget røykutvikling i Daleheia i Søgne. Flere personer kontaktet raskt 110-sentralen i Arendal.

Det var først uklart hvorvidt det brant i et hus eller annen bygning, men det viste seg at det brant i en garasje like ved to bolighus.

Hørte smell

Etter det fvn.no kjenner til så oppdaget eieren av garasjen smell. Da eieren kom ut oppdaget han at det også brant i bilen hans, en Audi som stod parkert utenfor garasjen. Bilen ble totalskadet i brannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brannmannskaper fra Søgne rykket raskt ut og begynte slukningsarbeidet. Det viste seg at det var overhengende fare for at det også kunne ta fyr i et nabohus.

Strålende innsats

Overbefal i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR), Helge Zachariassen, sier at de lokale brannmannskapene gjorde en strålende jobb med å redde nabohuset.

— Søgne-mannskapene har gjort en fantastisk jobb med å redde nabohuset, sier Zachariassen.

Stigebil og mannskapsbil fra Kristiansand ble kalt ut for å støtte de lokale mannskapene.

Startet i garasje-etasjen

Så langt mener brannmannskapene at brannen startet i selve garasjen.

— Vi går ut fra at brannen startet inne i garasjen og at den fortsatte opp i andre etasje, sier Zachariassen. I andre etasje på garasjen er det to rom. Det brant kun i det ene rommet, som er utbrent. Første etasje av garasjen er forkullet.

Uklar brannårsak

Det er ikke klart hva som kan ha startet brannen.

— Foreløpig vet vi lite og har ingen klar brannårsak, sier politiets innsatsleder, Øyvind Hægeland, til fvn.no. Etter at brannmannskapene har slukket brannen fullstendig vil området bli sperret av. Krimtekniker skal gå gjennom brannstedet for å finne årsaken.