ARENDAL: Den drapsdømte 29-åringen rømte fra soning 2. pinsedag, ifølge VG Nett.

Den etterlyste mannen var innlagt på Sørlandet sykehus Kristiansand da han ikke kom tilbake etter en avtalt frigang andre pinsedag om ettermiddagen.

— Jeg kan bare bekrefte at en person som normalt er under Kriminalomsorgens ansvar ikke har komme tilbake til sykehuset, sier regiondirektør Gudmund Idsø i Kriminalomsorgen til Fædrelandsvennen.

— Hvem har ansvaret for en soningsfange innlagt på sykehuset ?

— Det er normalt sykehusets ansvar, sier Idsø.

Såvidt Fædrelandsvennen forstår skulle mannen bare få en kort frigangsperiode på under en time andre pinsedag. Han kom ikke tilbake til avtalt tid, og politiet og Kriminalomsorgen ble deretter varslet.

29-åringen har i en periode i det siste vært psykisk ustabil, og har også vært innlagt på psykiagtrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Arendal. Han ble overført til Kristiansand for en måned siden.

Han ranet til seg en bil ved postkontoret på Lund tirsdag ved 13.30 tiden ved bruk av kniv. Deretter kjørte han ut på E18 i retning østover.Politiet fikk kontakt med mannen på E18 mellom Lillesand og Grimstad, og det ble startet en forfølgelse.

Dømt til fem år fengsel

Børge Ivarsen ble påkjørt og drept på E 18 ved Grimstadporten 4. mars 2010. Den nå 29 år gamle mannen ble 24. september samme året dømt til fem års fengsel i Aust-Agder tingrett. Han anket til lagmannsretten, men ble nektet ny behandling av straffesaken.

Ifølge VG har politiet foreløpig konsentrert søket etter rømlingen i Agder-fylkene, men uten å finne ham.

Politimannen Børge Ivarsen ble drept i det han skulle plassere ut en spikermatte i veibanen ved tunnelen Grimstadporten. Den da 27 år gamle mannen nekte å stoppe for politisperringen, og foretok i stedet en forbikjøring.

27-åringen var i ferd med å stikke av fra en politipatrulje ved Harebakken i Arendal da politipatruljen i Grimstad skulle forsøke å stanse ham

Drapsmannen traff Ivarsen med stor kraft. En kollega forsøkte gjenopplivning, men Ivarsen ble erklært død på sykehuset ved ankomst.

Ran og trusler

Fluktbilen hadde drapsmannen tilranet seg ved Gulskogen kjøpesenter i Drammen tidligere på kvelden. Han truet en kvinnelig bileier med kniv og stakk av med bilen i retning mot Sørlandet. Ranet av bilen ved Lund postkontor tirsdag har alle likhetstrekk med ranet i Drammen.

Den drapsdømte mannen er tidligere dømt for trusler og andre straffbare forhold. I 2009 ble han dømt i tingrettn for å ha truet en båteier på livet. Han skal ha dyttet bort eieren fra setet og sagt at han skulle knivstikke ham hvis han ikke forsvant fra båten.

Bare én time senere samme kveld truet mannen til seg en bil etter å ha rettet en knust flaske mot en kvinne og bedt henne forlate bilen, skriver VG Nett.

27-åringen hadde rømt fra såkalt paragraf 12-soning da politidrapet skjedde i Grimstad. Mannen sonet en dom på ett år og to måneder ved en åpen soningsenhet på Sperrebotn utenfor Moss.