FARSUND: Det var 2. mai i år at mannen ble stoppet i Kristiansand. I dommen går det fram at mannen innførte 86,5 liter sprit og 12 liter vin.

Tiltalte ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i Lister tingrett onsdag denne uka. Saken ble derfor behandlet som en såkalt tilståelsessak.

Politiet ba om at mannen ble dømt til 18 dagers ubetinget fengsel for smuglingen. Retten kom imidlertid fram til at dette var en for streng straffepåstand.

— Retten finner det for strengt å reagere med ubetinget fengselsstraff i et tilfelle som det foreliggende. Når det i rettspraksis reageres med ubetinget fengsel i tilsvarende saker, synes mengden sprit eller andre alkoholholdige drikkevarer å være betydelig større enn i nærværende sak, skriver sorenskriver Harald Jølle i dommen.

Dommeren viser blant annet til flere høyesterettsdommer hvor tiltalte var idømt kortere straffer for større beslag.

Retten vurderte også om det var riktig å idømme mannen samfunnsstraff for overtredelsen, men kom også fram til at dette var for strengt. Det endte dermed opp med betinget fengselsstraff på 18 dager. Det innebærer at straffen blir utsatt i to år. Dersom mannen holder seg på teppet i denne perioden, bortfaller straffen.

Mannen må imidlertid betale en bot på 20.000 kroner. I tillegg inndras alkoholen som ble beslaglagt.