KRISTIANSAND: — Vi ønsker å gi noe tilbake til de 120.000 strømkundene vi har i regionen. Derfor har vi gått til innkjøp av denne skøytebanen, sier administrerende direktør i LOS, Geir Tønnesland.

300.000 kroner

LOS ble tent på ideen om en skøytebane midt i sentrum etter at Kvadraturforeningen henvendte seg tidligere i år. Banen skal være åpen fram til klokka 20 hver dag mellom 6. desember og julaften.

— Vi har inngått en avtale med Kvadraturforeningen om å kjøpe og drifte denne banen i tre år. Det hele koster oss 300.000 kroner, sier Tønnesland.

Gode verdier

I motsetning til kunstisbanen i Tresse, er den nye skøytebanen ikke avhengig av temperatur og vær for at den skal kunne brukes. Underlaget er en hardplastblanding som tåler vanlige skøyter og som, i følge tidligere brukere, har nesten god glid som vanlig stålis.

— Julefeiringa har blitt stadig mer kommersiell. Vi mener den julebyen som ble skapt i fjor, med fokus på barn og aktiviteter, rimer godt med de verdiene vi står for. Fra før av har vi LOS-fondet som hjelper unge talenter i landsdelen. Dette er en annen måte å gi noe tilbake til de yngste på, sier Tønnesland.

— Også er det vel god markedsføring midt i sentrum?

— Jeg skal ikke nekter for det, sier direktøren.

Godt tilbud

Banen ankommer som et slags puslespill som må settes sammen. Den skal midt på Nedre torv mellom Jonas B. og Glipp. Den er nesten vedlikeholdsfri og krever en time med boning til daglig.

— Vi mener dette er et veldig godt tilbud, sier leder i Kvadraturforeningen, Harald Andersen.

Applaus

Tirsdag kveld hadde han samlet medlemmene i foreningen for å briefe dem om årets juleopplegg. Da skøytebanen ble annonsert brøt det ut applaus fra de fremmøtte.

— Veldig mange bedrifter var svært fornøyde med juleby-opplegget vårt i fjor. Vi har foretatt noen justeringer i forhold til fjoråret og mener vi har et enda bedre tilbud til de som besøker byen i år, sier Andersen.

Ber kommunen om hjelp

Lederen i Kvadraturforeningen håper skøytebanen kan bli stående lenger enn julaften. Derfor har han allerede vært i kontakt med Kristiansand kommune for å forhøre seg om den er villig til å ta ansvaret for vedlikehold av banen for en periode.

— Vi har ikke fått tilbakemelding om dette ennå, men håper at tilbudet oppfattes som så positivt at kommunen kunne tenke seg å la den stå litt ut over i neste år, sier Andersen.

Musikk fra Domkirken

På tirsdagens medlemsmøte fortalte også Andersen at man i år dropper opplegget med daglige artister som underholder fra en scene. I stedet satser man på at saksofonen til Tor Ljøkjel øverst i Domkirken skal sette folk i den rette stemningen.

— Vi sonderer terrenget for å se om det er andre artister som hadde passet oppe i kirkespiret også, uten at jeg har noen navn på blokka akkurat nå, sier Andersen.