KRISTIANSAND: 46-åringen var sammen med tre andre menn da han ble stoppet av tollerne natt til søndag. Da ble det funnet tre bjørnskinn innpakket i plast bak i bilens bagasjerom.

I tingretten mandag ettermiddag var 46-åringen ikke klar over om han hadde godtatt forelegget eller ikke. Han hadde skrevet under på noe hos politiet, men var ikke klar over hva han hadde skrevet under på.

Straffesak

Politiadvokat Per Moseid varslet i retten om at det kan bli reist egen sak mot mannen, knyttet til både smuglingen av bjørneskinn, og at 46-åringen hadde tatt seg inn i landet ulovlig.

I september 2010 ble han dømt til sju måneders ubetinget fengsel for et grovt tyveri på et kjøpesenter i Sarpsborg. Han ble transportert ut av landet 10. februar i fjor, og utvist for en periode på fem år. Selv hevdet 46-åringen i retten at han bare var utvist for to år, og at han hadde forstått det slik at utvisningsperioden begynte å løpe fra september 2010. Derfor var han nå tilbake igjen to år senere.

Klagen avvist

Den siktede sa han ikke hadde påklaget utvisningen. I retten ble det lagt fram dokumentasjon på at han hadde klaget på vedtaket, men at klagen på fem års bortvisningen fra riket var avvist av Utlendingsnemnda.

Politiet ba om at retten varetektsfengslet mannen for fire uker i påvente at det skal reises straffesak mot ham.

Den siktede fortalte i retten at han reiste til Norge for å søke jobb som bygningsarbeider i Bergen sammen med de tre andre kameratene.