KRISTIANSAND: — Det er veldig synd om de går til steget om å legge ned BI i Kristiansand, sier leder for studentorganisasjonen B Studentsamfunn i Kristiansand, Asle Mollestad. Han understreker at ingen avgjørelse er tatt, men høyskolen med 500 studenter på Kjøita står i fare for å forsvinne fra byen.

— Kristiansand trenger en handelshøyskole ved siden av universitetet og de andre studietilbudene i distriktet, sier Mollestad.

Håper på positivt utfall

Direktør Kris Haanes vil ikke si så mye om prosessen som styres fra Oslo. Etter at Fædrelandsvennen har fått bekreftet at det kan skje store omlegginger for BI i Krisitiansand og Drammen, sier han følgende:

— Jeg håper prosessen skal falle ut positivt for Kristiansand.

Studiestedet i Kristiansand var truet også i 2006, da Handelshøyskolen BI la ned sju steder i Norge. Siden da har studenttallet på Sørlandet tredoblet seg. I 2007 begynte 55 studenter på et treårig bachelor-løp. Denne høsten startet 185. Om disse studentene får fortsette hele sitt treårige studie er ikke sikkert, men fortsatt mulig.

Blir hørt

— Hvis ledelsen går til steget med å legge ned i Kristiansand, vil vi som studentforening kreve at studentene får gå studietiden ut. Da vil skolen i tilfelle legges ned fra 2015, sier Mollestad. Han kjemper imidlertid hardt for at skolen ikke skal forsvinne i det hele tatt. Mandag var han i møte med BI-ledelsen i Oslo. Studentene ble invitert til hovedkontoret fordi ledelsen ville høre deres mening før avgjørelsen skal tas.

— Jeg har laget et dokument med argumentasjon som jeg ble lovet skulle overleveres til styret før styremøtet, sier Mollestad.

Strategi

Kommunikasjonsdirektør Janne Log er vag i sine kommentarer rundt spillet om BI.

— Administrasjonen har denne høsten arbeidet med de regionale studiestedenes rolle i BIs strategi 2010 - 2014.En del av dette arbeidet har bestått i å analysere BI Kristiansand og BI Drammen sin strategiske rolle. På BIs styremøte 26. november ble det lagt frem en analyse av de regionale studiestedene med hensyntil strategi og økonomi. Styret ba administrasjonen arbeide videre med saken, og legge fram en konklusjon i form av forslag til tiltak.Neste styremøte er 13. desember, sier hun i en skriftlig uttalelse.

Fædrelandsvennen vet at det på styremøtet vil bli fattet en avgjørelse som kan bety nedleggelse i Kristiansand.

Vekst på Sørlandet

— I skrivet mitt sier jeg at Kristiansand har en voldsom vekst som studentby. Det er vekst på Universitetet i Agder, ved Mediehøgskolen, på Noroff og ikke minst hos oss på Handelshøyskolen BI, sier Asle Mollestad. Han har også lagt vekt på veksten i næringslivet, spesielt innenfor det oljerelaterte Node-nettverket.

— Disse bedriftene har mange ingeniører, men rundt ingeniørene trengs det et apparat. Dette apparatet er for en stor del økonomer. Vi har studier som retter seg veldig mot næringslivet, og som utfyller økonomistudiene ved universitetet, sier Mollestad.