GJERSTAD: Det var ved 11.30-tiden at det ble konstatert brudd på kjøreledningen. Strømmen ble tatt og banen er stengt. Hendelsen har skjedd ved Selåsvatn, som ligger mellom Gjerstad jernbanestasjon i Gjerstad kommune og Nelaug i Åmli kommune.

— Nå er det igjen et problem med kjøreledningen, bekrefter Arvid Bårdstu, pressevakt i Jernbaneverket, til Fædrelandsvennen.

Åpnet igjen 15.30

- Vi håper å være ferdig med arbeidet på stedet innen klokka 15.30, opplyser pressevakt ved Jernbaneverket, Arvid Bårdstu til Fædrelandsvennen, klokken 15.10.

Dermed vil 13.44-avgangen fra Kristiansand og 11.02-ruten fra Oslo S ikke blir erstattet med tog, men togene vil bli noe forsinket.

Ifølge Bårdstu var det et tog som oppdaget en slakk kjøreledning ved den nedlagte stasjonen Selåsvatn, som førte til stansen.

— Dette er en annen type feil enn det som skjedde ved Gjerstad i går, sier han. Skadene på kjøreledningen skal denne gangen ikke være like omfattende som ved Gjerstad.

Har du tips eller bilder? Tips oss på tips@fvn.no eller 03811 (tlf/mms)

Stengt i flere timer i går

I går falt kjøreledningen ned ved Gjerstad jernbanestasjon. Passasjerene ble satt på busser og jernbanelinja ble stengt i flere timer. Dårlig vær i området gjør forholdende vanskelige.

— Det er ganske krevende for tiden med en del nedbør. Vi vet ikke hva årsaken til problemene i dag er ennå. Kjøreledningen ligger nede, vi har tatt strømmen og stengt strekningen, sier Bårdstu.

NSB bekrefter at de organiserer alternativ transport på strekningen.

— Både toget fra Oslo og fra Kristiansand vil nok bli rammet, hvis dette vedvarer. Jernbaneverket melder at det er strømløst på strekningen av ukjent årsak, så vi forholder oss til det, melder pressevakt, Håkon Myhre ved NSB til Fædrelandsvennen.

Buss for tog

— Vi har fortsatt ikke fått tilbakemelding fra Jernbaneverket så det er fortsatt full stans mellom de to stasjonene og vi kjører buss for våre kunder som står mellom stasjonene, sier pressevakt Myhre til Fædrelandsvennen klokka 15.00

To tog er foreløpig berørt, men det er ventet inn nye tog i området om et par timer.

— Vi må bare forholde oss til hvert tog og at de reisende får en god reise, sier Myhre.

I første omgang ble avgangen fra Stavanger kl. 10.11, som var i Kristiansand 13.44, rammet av strømstansen. Toget var allerede forsinket fra Stavanger og enkelte kunder der, ble sendt videre i buss fra Kristiansand.

Også toget som dro fra Oslo S klokken 11.01, med planlagt ankomst Kristiansand kl. 15.50, vil trolig bli rammet av strømstansen.

"Det er stengt for togtrafikk mellom Nelaug og Gjerstad fordi det er problemer med strømtilførselen. Vi jobber med å organisere alternativ transport.", meldte de på sine nettsider klokken 11.41.