KRISTIANSAND: Det var i løpet av noen minutter midt på natta at mannen tok seg inn i et anlegg med boder i leilighetskomplekset like ved Otra.

– Det var innbrudd i cirka 11 boder på Høivold brygge. En safe var blitt åpnet og en safe var blitt stjålet fra stedet. En vinsamling og en myntsamling er blant det som er blitt stjålet. Vi har listet opp verdier som kan tyde på at det er blitt stjålet verdier for 150.000 – 200.000 kroner, sier leder for allmennsavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell, til fvn.no.

Overvåkningsbilder knyttet en bil til åstedet og en mann ble pågrepet.

– På grunn av eierskapet til en bil åpnet vi etterforskningen med å pågripe en annen person. Vi var på nippet til å fengsle ham, men fikk en annen mistenkt i saken, sier Sandell. Denne mannen ble etterlyst internt i politiet.

Tyvegodset er ikke kommet til rette.

– Han visste at han var etterlyst og meldte seg klokka halv ti dag. Han er avhørt og har tilstått. Han forklarer at han har omsatt det meste. Noe han har ansett for å være uten verdi er blitt destruert eller brent, sier Sandell.

Mannen er en kjenning av politiet og har tidligere blitt tatt for lignende forhold. Etter å ha blitt avhørt i dag ble han løslatt. Han er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 258 – grovt tyveri fra boder.