KRISTIANSAND: — Politikerne lovet høyt og hellig at vi skulle få grendehus i skolen hvis skolen ble nedlagt. Vi kjempet knallhardt for skolen, men mistet den. Ett år etterpå kommer forslaget om å selge bygget. Det er bare ett ord for sånt: Svik, sier leder i Erkleiv Vel, Torleif Erklev.

Erkleiv Skole brukes til mange av bygdas fellesaktiviteter. Erkleivs 60 husstander og 200 innbyggere har både kafé, trimkvelder, høstmesser, klubbvirksomhet for barn og unge og jaktmøter i den nedlagte skolen.

Opgitt over Grundekjøn

Torleif Erklev er oppgitt, ikke minst over at ordfører Arvid Grundekjøn ikke ville love å støtte Erkleiv-folket i bystyret sist onsdag på spørsmål fra Odd A. Salvesen (Pp). Ordføreren viste til at saken skulle komme opp til politisk behandling i kommunalutvalget.

Det skjer tirsdag, og eiendomssjef Hans-Christian Grams råd entydig. Han mener politikerne bør selge bygget, siden velforeningen selv ikke kan overta bygget.

Gram skriver til politikerne at meningen med skolenedleggelsen var å spare penger. Skal kommunen drive grendehus, trengs 130.000 kroner i driftsutgifter årlig, og det vil redusere innsparingene vesentlig.

Dugnadsjobbing

Erklev ber politikerne tenke lenger enn kostnader, og viser til at skolebygningen er det eneste kommunale tilbudet på Erkleiv.

— Vi har jobbet enormt med dugnad – og vi skal gjøre nesten alt i fortsettelsen også. Hvis kommunen stiller med maling og materialer, ordner vi alt. Men vi vil ikke ta ansvaret for strøm, forsikring og faste utgifter. Det synes vi kommunen bør gjøre– og vi er altså lovet det, sier Torleif Erklev.

Han har de siste dagene forsøkt å komme i kontakt med varaordfører og ordfører, uten å greie det. Tirsdag sier politikerne sitt.