KRISTIANSAND: Fredag morgen gikk han i gang med sin prosedyre – en dag etter at aktor Dennis Danielsen påstod 16 års fengsel for den 25 år gamle mandalitten. Mannen står tiltalt for å ha drept Heidi Thisland Jensen i mars i år på en parkeringsplass i Mandal.

Klomsæt mener bevisførselen fra aktoratet er beskjedent, mye basert spekulasjoner. Da sikter Klomsæt blant annet til at man ikke med sikkerhet vet hvem som bevegde seg hvor rundt drapsstedet denne natten. – Vi har ikke det totale bildet. Politiet har gjennomført sin egen rekonstruksjon som vi ikke har fått overvære, påpekte Klomsæt.

Grundig

Han gikk grundig igjennom minuttene rundt drapet. Advokaten viste til tiltaltes forklaring om at han var blitt angrepet av avdøde med slag og kloring. Obduksjonsrapporten viste at den drepte hadde tiltaltes hud under neglene.

— Han hadde ikke tanke om å skade avdøde. Han tok med kniven for å markere at han ikke likte det hun hadde sagt om hunden hans, sa Klomsæt.

Klomsæt var kritisk til vitnet som mente han så volden på parkeringsplassen, blant annet at vitnet så at tiltalte skal ha trampet på avdødes hode.

– Hva var egentlig mulig å se i mørket fra andre siden av veien? spurte Klomsæt og stilte et stort spørsmålstegn ved vitneutsagnet. Forsvareren mente at vitnet har mindre troverdighet på grunn av traumene han hadde hatt som følge av opplevelser i sitt hjemland.

Affekt

Tiltalte har hele tiden hevdet at han handlet i affekt og forsvar, mens politiet mener han drepte med hensikt. Klomsæt minnet retten om at de skal sette seg i tiltaltes sted, hva han tenkte og hvorfor han gjorde som han gjorde. – Min klient har hele tiden sagt at han skulle skremme henne, ikke å skade eller drepe henne, sa Klomsæt.

Klomsæt minnet om at dersom tiltalte skal dømmes for å ha utført drapet med viten og vilje, må han forut for handlingen ha overveid for og i mot hva han skulle gjøre.

– Og han må ha hatt tid til å tenke seg om, sa Klomsæt.