Onsdag, 12 dager etter forrige tur på vekta, veide de tre henholdsvis 123 gram, 114 gram og 117 gram. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken
Dyreparken gleder seg til å vise frem de små surikatene. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken
Trolig er dette to hanner og en hunn. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken

KRISTIANSAND: — Det går veldig fint med dem og ting ser bra ut. Vi har sett dem på overvåkningskamera, men det er alltid greit å se nærmere, sier Rolf-Arne Ølberg, som er veterinær og leder for dyreavdelingen i Dyreparken.

Onsdag er det 13 dager siden de tre surikatane kom til verden. To dager gamle veide de rundt 40 gram hver, mens dette nå har tredoblet seg til rundt 120 gram.

Se bildeserie øverst i saken!

— Det ser ut til å være to hanner og en hunn, men vi er forsiktige med å være skråsikre så tidlig, kommenterer Ølberg.

(Les mer under bildet)

- De vokser cirka 5 gram om dagen og vil gjøre det en stund fremover. Fokuset i livet til de små nå er å drikke melk og vokse, sier veterinær Rolf-Arne Ølberg. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken

Mor ble plagetDe tre bor nå sammen med mamma Stompa i en egen kasse. Utenfor venter det fem flere surikater, og dyrepasser Olav Åsland håper at flokken vil vokse enda mer.

— Dette er koselig. Nå har vi en familiegruppe, og det var det vi håpte da vi fikk Stompa, forteller Åsland.

Vi håpte at hun skulle danne par med en hann

Stompa er fem år gammel og kom fra Sverige i fjor høst. Navnet har hun fått fordi flokken i Sverige ikke var greie med henne, og at hun dermed har en kort hale.

— Både dyr og mennesker har tatt godt imot henne her. Vi håpte at hun skulle danne par med en hann og det har skjedd, fortsetter dyrepasseren.

(Les mer under bildet)

Trolig er dette to hanner og en hunn. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken

Første kull siden 2003Den nybakte faren har ikke noe navn, men er en del av kullet som kom til verden i Dyreparken i 2003. Det var også siste gangen surikater ble født i Kristiansand, og gleden er derfor ekstra stor over den nye tilveksten.

— De er fascinerende. De har ikke store kroppen, men det er små rovdyr som har særpreg og det er gøy å se på dem, mener Åsland.

I Afrika lever surikatene i underjordiske huler i sanden, mens i Dyreparken har de laget en liten kasse med plastrør som fungerer som ganger inn til den lille kassen for å gi mor et sted å være med de tre. Resten av flokken holder seg i et annet rom og det vil være enda gå noen uker før de slipper alle sammen, men Åsland gleder seg til å vise dem frem i løpet av sommeren.