KRISTIANSAND: Trine Mjåland løp i kveld inn til NM-sølv på 800-meter.

— Jeg er veldig fornøyd. Løpet utviklet seg ikke slik jeg ønsket, jeg hadde helst sett at det ble mer fart, men i den sterke vinden hadde jeg ikke lyst til å dra selv heller. Jeg fikk det beste ut av det, sier Mjåland – som ble klokket i mål på 2.12,24. Det er rundt fem sekunder bak hennes personlige rekord fra forrige helg, men bare seks tideler bak gullvinner Martine Eikemo Borge. Forrige helg var rollene byttet om.

— Denne gang ble jeg nødt til å løpe i ytre bane, og dermed var jeg i praksis sjanseløs mot Martine. Men det var kjempegøy å løpe på hjemmebane. Jeg har aldri fått så mye jubel før. Det var magisk, mente Mjåland - mens hun vinket til venner og familie på tribunen.

Lørdag løper hun 400-meter forsøk og søndag trolig finale på distansen.

Fløystad vant gull

Like før Mjåland vant sitt sølv løp Grimstad-gutten Hans Kristian Fløystad inn til et overraskende gull på 5000-meter på tiden 14.20,29. — Målet var gull, men det var nok litt greiere å vinne gull nå som Henrik (Ingebrigtsen) ikke stilte opp, sier en strålende fornøyd Fløystad.

Søndag møter han Ingebrigtsen, som ble nummer fem i OL, på sin spesialdistanse 1500-meter.

5000 meter kappgang ble vunnet av storfavoritt Erik Tysse på 19,08,89. — Løpet var helt greit. Jeg hadde et håp om å komme under 19 minutter. Riktignok har jeg vært utladet etter OL, men jeg har trent lite i det siste for å samle overskudd. Men det ble litt tungt på slutten, sier Tysse, som har 18,32 som pers på distansen.

I stavsprang havnet arendalitten Hans Olav Uldal på en skuffende femteplass med 4,30. Gullet gikk til Per Magne Florvaag med 4,90.