Lørdag skrev God Helg om «Trine», en kvinne i 30-årene fra Kristiansand som ble tvunget til å søke hjelp for sin avhengighet av chatting på Facebook.

— Facebook tok over mitt daglige liv. Til slutt syntes jeg det var slitsomt å ha både mannen min og barna rundt meg. Jeg kunne egentlig sitte der hele dagen og oppdatere Facebook og chatte. Om natten også. Jeg sov veldig lite, sier «Trine».

Les saken her .

Les spørsmålene og svarene i nettmøtet i vinduet under:

(Artikkelen fortsetter under)

Det siste året har psykoterapeut Ivor Høy ved avdeling for rus— og avhengighetsbehandling på Sørlandet sykehus hatt ti kvinner til behandling for avhengighet av chatting. For sju av dem var det knyttet til Facebook.

— Jeg vet ikke hvor mange det er i Norge som behandles for dette, ei heller om det er andre som har disse klientene i behandling. Men avhengighet av chatting er et velkjent fenomen i USA, sier Ivor Høy.

Han vet heller ikke hvorfor han har fått så mange til behandling.

— Men det er ikke uvanlig at når en først får en klient og det går bra, så ryktes det videre og så begynner ballen å rulle, sier Ivor Høy.

- Hva skal til for at du blir kontaktet?

— Fravær fra skole eller arbeid. Eller at de står i fare for å miste skoletilbudet. Foreldre eller ektefelle som opplever den nettavhengige på nært hold, opplever maktesløshet og behov for endring. Den nettavhengige kommer sjeldent på eget initiativ. De kommer etter henvisning fra primærlege, skole, sosialkontor eller lignende, sier Ivor Høy.