RISØR: Politijakten endte med at en bil krasjet i en sivil politibilet et sted mellom rundkjøringen på Akland og Brokelandsheia.

Agder-politiet etterforsker for Telemark

Politimester i Telemark, Anne Rygh Pedersen. (Foto: Scanpix)

— Politiet i Agder holder på å ferdigstille etterforskningen av selve hendelsen, sier Anne Rygh Pedersen, politimester i Telemark, til fvn.no.Grunnen til at Agder politidistrikt gjør etterforskningen og ikke Telemark-politiet, som drev politijakten i natt, er ikke bare fordi jakten endte i Agder:

— Noe av grunnen er at vi ikke skal etterforske oss selv. Og så vil vi vurdere, også i forhold til skadene på personene, om det blir en sak for spesialenheten, sier politimesteren.

Etterforskningen på ulykkesstedet er nå avsluttet, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt, til fvn.no, klokken 12.15. Men E18 er fremdeles stengt i vestgående retning, åtte timer etter ulykken, og folk må kjøre via gamle E18 vestover. Vegvesenet fikser på autovernet, som ulykkesbilen kjørte inn i.

- Lettere personskader

En kvinne på 29 og en 45 år gammel mann, som begge satt i bilen politiet forfulgte, er brakt til sykehus i Arendal, med det politiet karakteriserer som lettere personskader. Begge to er kjenninger av politiet.

Ingen politimenn ble skadet.

Hendelsesforløpet

Det hele startet klokken 04.06 natt til torsdag, da operasjonssentralen i Telemark får inn en melding fra en politimann på vei hjem fra jobb.

— En kollega meldte om vinglete og merkelig kjøring på en bil, og en patrulje la seg etter denne bilen etter at den ikke ville stoppe for en kontroll på Drangedalsveien på vei mot E18, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Terje Edvardsen, til fvn.no.

Ruspåvirkning

— Vi får beskjed fra operasjonssentralen i Telemark klokken 04.15 om at de forfølger en bil på E18 som er på vei inn i vårt distrikt, sier Hans Petter Osaland, operasjonsleder ved Agder politisdistrikt, til fvn.no.

Etter en stund mister bilen som politiet forfølger, kontrollen. Fører er mistenkt for ruspåvirket kjøring, ettersom bilen har kjørt vinglete, i ustabil fart og nektet å stoppe. Det er uklart hvor stor fart bilen holdt.

— Like før rundkjøringen på Akland kjører bilen inn i i bakparten på bilen foran, en sivil politibil. Bilen mister kontrollen og går i autovernet, sier Osaland.

Fvn.no følger saken og vil oppdatere så snart vi vet veien åpner igjen.