KRISTIANSAND: 1.500.000 kroner kostet søndagens snø Kristiansand kommune. Det bekrefter brøytesjef i kommunen, Odd Kristiansen overfor Fædrelandsvennen.

Det er prisen for å gjøre cirka 470 kilometer med kommunale veier i tillegg til busstraseer, gang— og sykkelstier og boligområder fremkommelige for kristiansanderne mandag morgen.

— Dette gjelder rein brøyting og salting. De faste kommunale utgiftene kommer utenom, sier Kristiansen.

Han sier at de fortsatt ikke har gått over årets brøytebudsjett, som er på 24.500.000 kroner.

Innenfor budsjettet

I tillegg har andre entreprenører vedlikeholdt hovedveiene, som ikke er kommunens, men Statens vegvesens ansvar.

— Vi ligger fortsatt innenfor budsjettet, men vi beveger oss mot sprekk, sier brøytesjefen som mandag formiddag ikke hadde helt oppdaterte tall på hvor mye som var igjen på brøytebudsjettet.Slår yr.no sin langtidsvarsling til, vil det falle nye dyre snøfnugg på Sørlandet til helga igjen. Budsjettet strekker seg ut kalenderåret.

Større snøfall koster 800.000

Kristiansen forteller at de har som tommelfingerregel at et større snøfall koster kommunen rundt 800.000 kroner i brøyteutgifter.

Når det er vind i tillegg, slik som på søndag, blir det fort også mer utfordrende.

— Når det snør og blåser hele tiden, må man brøyte samme vei flere ganger siden vinden blåser snøen tilbake på veien, sier han.

Kristiansen forteller at brøytingen søndag ble gjort i to puljer. I tillegg var det varierte snømengder i kommunen. Opp mot 100 brøytemannskaper ble sendt ut klokka 04 natt til søndag. Natt til mandag var mellom 30 og 40 ute for å gjøre veiene fremkommelige før morgenrushet.

Utover mandagen vil det bli gjort en del etterryddinger, som å frese opp fortau i Posebyen.

Snøen opptar mange og brøytesjefen vedgår at de har fått en del telefoner, men at det stort sett gjelder småting.

— I det store og hele er byen nå farbar, konstaterer han.