VINTEREN ER HER: På Sira stasjon i Flekkefjord ligger snøen som et hvitt teppe. Foto: Gaute Beckett Holmslet
GIKK RUNDT: En bil ved Lindefjeld gikk rundt på glatta. Det gikk bra med sjåføren. Foto: Tipser
GIKK RUNDT: En bil ved Lindefjeld gikk rundt på glatta. Det gikk bra med sjåføren. Foto: Tipser

VEST-AGDER: Bilbergerne har kjørt i skytteltrafikk på formiddagen fredag, ettersom folk ble tatt fullstendig på senga av snøfallet og glatta på veiene.

— Ja, det har vært fullt opp i dag for å si det sånn. Det er kaotisk her akkurat nå, sier bilberger Ludvig Hunsbedt i Viking Kvinesdal til Fædrelandsvennen.

Mange biler av veien

Klokken 11.30 hadde rundt 10-12 kjøretøyer kjørt av veien, og Viking hadde tre biler på veiene for å trekke dem opp.

— Det er hovedsaklig personbiler, men også en lastebil. På Fjellse ved Flekkefjord skled to biler av veien, og det har også gått biler av veien ved Lindefjeld og ved Storekvina i Kvinesdal. Mot Eiken i Hægebostad må vi nå trekke opp en lastebil, sier Hunsbedt.

Han forteller at folk er glade for hjelpen, etter at de ble overrumplet av de glatte veiene - fortsatt med sommerdekk på hjulene.

— Dette er typisk for denne tida, og alle bilene har sommerdekk. De som har skiftet dekk klarer seg bra. De andre forteller at været kom brått på da de dro på vei til jobb i dag tidlig, sier han.

Bil på taket

- Er det noen alvorlige hendelser?

— En bil ved Lindefjeld har gått på taket, men det går bra med sjåføren. Ellers er det ingen alvorlige hendelser, sier han.

Glatte veier

Fredag morgen ble det meldt om glatte kjøreforhold på E 39, og på fv 42 og fv 45 er det snødekke på veien.

VINTEREN ER HER: På Sira stasjon i Flekkefjord ligger snøen som et hvitt teppe. Foto: Gaute Beckett Holmslet

Har du ennå ikke byttet til vinterdekk, bør du altså kjøre svært forsiktig i områdene vest for Mandal.— Vi har fått rundt fem henvendelser på at veiene er glatte og at entreprenører på eget initiativ har dratt ut for å salte, sa Laila Mandt Johansen hos Vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen fredag morgen.

— Det er fortsatt mange på sommerdekk der ute, så det kan lett skje noen uhell, sa hun da.

Mandt Johansen hadde denne oversikten over veinettet klokken 07.40:

  • På E 39 fra Mandal til Lyngdal og på Fv 43 til Farsund er det bart, men med glatte partier.

  • På Fv 42 og Fv 45 i høyden er veiene snødekte, mens det på Fv 987 mellom Brokke og Suleskar skifter mellom bart og vått, med snø og slaps flere steder.

  • På R 41 fra Drangsholt til Birkeland er det bart.

Fædrelandsvennens reporter i vest kunne fredag morgen melde om snøfall og rundt en halv centimeter snø på bakken. Veiene er speilglatte, og flere trailersjåfører stanset for å legge på kjettinger.