MANDAL/PORSGRUNN: MK, som innehar 2.-plassen i 2. divisjon avd. 3, tar imot Ålgård til noe som blir Eirik Schulzes (18) siste kamp før han blir Viking-spiller. Mandalittene har vunnet sju av de siste åtte kampene, så Jan Sanden og hans menn har gjort en god jobb de siste par månedene.

Vindbjart holdt nullen for første gang denne sesongen da Odd 2 var på besøk sist mandag. Dessverre for de helblå klarte heller ikke de å få hull på byllen i den kampen. Venndølene ligger på sjuendeplass foran dagens kamp, kun ett poeng foran dagens motstander, Pors Grenland.

Lagene stiller med følgende mannskap:

MK (4-4-2): Johnny Kristiansen — Fredrik Stray Tjaum, Tor Kristensen, Inge Nilsen, Trond Berge - Morten Sanden, Eirik Schulze, Lars Gustav Gulowsen, Tom Sagebakken - Henrik Nyhus, Christian Tveit

Vindbjart (4-3-3): Terje Reinertsen – Eirik Kjønø, Christoffer Olesen, Simen Gimmestad, Håkon Rike – Morten Mykland, Simon Larsen, Kristian Rygg – Daniel Aase, Øyvind Gausdal, Kim André Lauritzen.

Benken: Halvor Homme, Mads Heldal, Jon Hodnemyr, Frank Fredriksen, Roy Egil Myre

Kampen:

1: Kampene er i gang.

  • Det har skjedd lite i Mandal de første snaue ti minuttene, men hjemmelaget tar stadig mer over kampen.

  • Pors har hatt ballen mest. Vindbjart har vært generelt svake i pasningsspillet.

15: Daniel Aase legger inn til Øyvind Gausdal som får avslutte fra kloss hold, men skuddet blir avverget på streken. Stor sjanse til Vindbjart!

19: 1-0 til Pors. Etter dødball som blir headet tilbake i feltet. Der står Mo Taieb og stanger hjemmelaget i ledelsen.

  • Pors scorer på sin første store sjanse.

20: Inge Nilsen fikk en sjanse etter at keeper mistet ballen på en corner, men MK-spilleren fikk ikke noe særlig fart i skuddet og Ålgård får klarert.

28: Trond Berge får gult kort for å klippe ned en Ålgård-spiller.

29: Vindbjart-bytte: Simen Gimmestad må ut med skade og blir erstattet av Roy Egil Myre som får sitt comeback i første kamp på benken.

34: 1-1 Øyvind Gausdal! Daniel Aase driblet og spilte gjennom Morten Mykland. Først en glimrende redning av keeper, men der er Gaus på returen og setter ballen i mål.

38: Roy Egil Myre kommer på et farlig løp inn i 16-meteren, men skuddet blir mesterlig reddet av Pors-keeperen.

40: 2-1 til Vindbjart! Aase kom rundt på venstre og sender ut til Morten Mykland som denne gangen setter ballen i mål. Igjen et nydelig angrep av venndølene.

Pause: 2-1 til Vindbjart og 0-0 i Mandal. Vindbjart har, etter Pors' 1-0-scoring, spilt flott fotball og kunne fort ledet 3-1 til pause. Det har vært ett par gode sjanser til hvert av lagene, men ingen store. Det hadde ikke gjort noe om MK hadde tatt ledelsen, men så er ikke tilfellet ved pause.

46: 2. omgang sparkes i gang på begge arenaene.

52: Bytte MK: Christian Tveit ut, Fredrik Tveit inn.

56: Det er jevnspilt i Porsgrunn uten de store målsjansene til noen av lagene.

57: Det skjer lite foran målene i Mandal. MK styrer banespillet, men det er lite nøyaktighet i den siste tredjedelen.

58: 1-0 til MK! MK kommer rundt på venstrekanten og får lagt inn. Ballen havner til slutt hos Henrik Nyhus som nærmest brassesparker hjemmelage i føringen.

59: 1-1 Ålgård. Men den ledelsen varte ikke ett minutt engang. Ålgård går rett i angrep og Jonas Fjeldsbø fyrer av en kanon fra 15 meter som fyker inn i hjørnet bak Johnny Kristiansen.

64: Eirik Schulze sender i vei et skudd fra 25 meter, men ballen går til side for mål.

75: Ingen av lagene har noen store særlig store sjanser i Porsgrunn. Daniel Aase var litt for sen i en takling og pådro seg et gult kort.

75: 2-1 til Ålgård. Jonas Fjeldsbø og Sven Næsse kommer alene med Johnny Kristiansen. Fjeldsbø skyter først i Kristiansen, men får ballen tilbake. Da legger han i stedet til Næsse som setter ballen tilbake i MK-keeperens løperetning.

  • Ålgård har vært mye mer giftig enn hva MK er når de kjører overganger, så det er ikke ufortjent at gjestene leder 2-1. Ifølge vår reporter i Mandal er det MKs egen fortjeneste at de ligger under.

82: Vindbjart får straffe , men Pors-keeperen redder forsøket fra Øyvind Gausdal.

90: 2-2 Pors. Kevin Bentsen utligner fra straffemerket for hjemmelaget to minutter på overtid.

89: 3-1 til Ålgård. Sven Næsse igjen. MK har frispark, men det blir det ikke noe av. I stedet kontrer Ålgård og punkterer kampen.

Slutt i Porsgrunn: 2-2 .

Slutt og i Mandal: Det endte 3-1 til gjestene Ålgård.