SONGDALEN: — Vitneobservasjoner og video fra banken viser at de måtte hjelpe fluktbilen i gang. Det virker litt uprofesjonellt det hele, sier lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen.

Skjedde flere ganger

Den samme bilen skal ha blitt observert ved bedriften Ocaneering Rotator litt lenger nord i bygda et par timer før selve ranet. Også da måtte ranerne skyve bilen for å få den i gang.

— Vi har også vitne som forteller om en bil som stod med panseret opp og ble mekket på ved Birkelid asylmottak litt tid før ranet. Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som har observert noe rundt denne bilen. Det kan godt være at det er ranerene som har forsøkt å rette på en feil. De har tydeligvis brukt noe tid til å rekognosere i forkant av ranet. Vi håper noen kan ha sett dem uten maskering, sier Pedersen.

Ti vitner

I underkant av ti vitner har forklart seg til politiet etter det grove ranet. I tillegg gir bankens egen video god oversikt over selve hendelsesforløpet.

— Ransmannen kommer inn i ganske stor fart, med en pistollignende gjenstand foran seg. Han skaffer seg først en liten oversikt over lokalet før han går bort til den ene kassen og skriker "Money, more Money". Flere ganger retter han pistolen mot vedkommende som sitter i kassa. Han peker også på safen for å få mer penger fra banken. Deretter forsvinner han ut av lokalet i god fart, forklarer Pedersen.

Forlatt på Birkelid

Fluktbilen, en mørkegrønn Audi, ble funnet forlatt på Birkelid asylmottak like etter ranet. Politiet mistenker nå at ranerne har tatt seg videre i en hvit Mercedes 200D, 1990 modell med kjennetgen RJ 11157. — Denne bilen er meldt stjålet onsdag kveld fra Majas Frisørsalong nederst i Dronningensgate i Kristiansand. Vi er interesserte i tips fra folk som kan ha observert noe rundt dette, sier lensmannen.