FROLAND: — En stund var det ganske så dramatisk i Froland. Flere hytter kunne gått med i brannen, men mannskapene klarte etter hvert å få kontroll, sier brannvaktoperatør på 110-sentralen, Stig Trondsen, til fvn.no.

200 kvadratmeter Det var omkring klokken 16 at de første meldingen om brannen begynte å tikke inn. En periode var hele 12 brannmenn i full gang med å slukke brannen som spredte seg ut over et område på omkring 200 kvadratmeter.

— Brannen er nå slukket, men det kommer til å være noen mannskaper igjen for å drive etterslukking de neste timene, opplyser Trondsen.

Stedet det brant i Froland ligger på kommunegrensa mellom Froland og Åmli.

Ni branner i Agder Brannen i Froland var en stund bare én av totalt ni små og store kratt- og skogbranner som ga brannmannskaper på Sørlandet hodebry.

Det brant samtidig blant annet i Risør, Hægbostad, Kvinesdal og Åna Sira i Flekkefjord, Gråsteinveien i Flekkefjord, Skeimemona i i Vanse, Rausandlia i Vegårshei, Gaulevik på Byremo og Skjeggedal i Froland.

— Det drives litt slukning fremdeles på Vegårshei, men ellers er alle brannene slukket nå, sier Trondsen klokken 19.45. Fvn.no var tidligere i kveld i kontakt med et øyenvitne til skogbrannen i Skjeggedal, og ifølge ham var minst to hytter i faresonen for å bli tatt av flammene.

Foto: Morten Boswarva

Advarer Brannvesenet gikk tidligere i dag ut og advarte mot stor skogbrannfare.

— Hvis det tar fyr i skogen nå, så brenner det godt. Det er tørrere i skog og mark enn det folk er oppmerksomme på. Vi har hatt tørke og vind noen dager, så det er knusktørt, forteller brannsjef Per Stølan i Kristiansandsregionen brann og redning.

Brannoperatør Stig Trondsen i Arendal påpeker at det i morgen er meldt opp i liten kuling flere stedet på Sørlandet, og han frykter konsekvensene dersom folk ikke følger oppfordringa om å la fyrstikkene ligge.

— Det er ikke meldt om regn med det første. Det gjør det svært tørt i skogen. Dessuten er det fra i morgen ikke ikke lov å svi av jorder og lignende. Så slutt og brenn! sier Trondsen.

Les også: I morgen er det forbudt å grille i skogen