OSLO: — KrF må ikke samarbeide med Arbeiderpartiet. Vi må bli kvitt den rødgrønne-regjeringen, sier leder Hans Fredrik Grøvan i Vest-Agder KrF til Vårt Land.

Flere fylkesledere i nettopp Arbeiderpartiet gikk i helgen ut i avisa Klassekampen og uttrykte ønske om samarbeid med KrF framfor SV. Men mye tyder på at flørtingen ikke fører fram..

Fylkesleder i Aust-Agder, Ove Gundersen, stiller seg avventende. Ifølge Vårt Land synes han det er vanskelig å svare på hvem KrF bør samarbeide med på det nåværende tidspunkt. Han er likevel mer åpen for Frp, enn SV.

— Etter mitt skjønn er SV uaktuelt, et samarbeid med Frp er lettere, sier Gundersen.

Fylkesleder Kjell Lode i Møre og Romsdal KrF sier til Vårt Land at Frp er et bedre valg enn Ap. Han mener Ap og Sp ettertrykkelig har ført skam over KrFs verdier i mange saker, som for eksempel i familiepolitikken.

— Det skal en del til for å gjenreise tilliten til Ap. Av to onder så er kanskje Høyre og Frp foreløpig det minste, sier han.

Også i Vest-Agder, Østfold og Bergen KrF ønsker man heller et regjeringssamarbeid med Frp enn med Ap.

I Vestfold er man delt, men heller nok mot Frp, sier fylkesleder Hans Hilding Hønswall. I Oslo ser man til Høyre. Flere fylkesledere har ikke ennå sagt sin mening.