KRISTIANSAND: Kommunalutvalget godkjente utkastet til leieavtale enstemmig i møte 26. januar. Nå har bystyremedlemmene Vidar Kleppe (Dem), Harald Hageland (SV) og Halvor Fjermeros (Rødt) bedt om en vurdering av lovligheten av vedtaket med hjemmel i Kommunallovens paragraf 59. Der heter det at tre eller flere bystyremedlemmer kan kreve lovlighetskontroll for vedtak fattet av offentlige organer.

— Det er usikkerhet knyttet opp mot det å stenge av området på helårsbasis. Det er dette spørsmålet som må belyses, sier Harald Hageland, gruppeleder i Kristiansand SV, til fvn.no.

- Er det noe som tilsier at det er ulovligheter ved avtalen?

— Friluftslivloven sier at alle skal kunne ferdes fritt i utmark. Når gjerder plasseres er det kanskje ulovlig, men det er alltids noen unntak. Det er det vi vil få svar på. Dette er relativt udramatisk, sier Hageland.

Ifølge ham var det SV som tok initiativet til lovlighetskontrollen. I dag sendte Hageland kravet om lovlighetskontroll til kommunalutvalget ved ordfører Per Sigurd Sørensen. Dersom kommunalutvalget opprettholder avgjørelsen, går saken videre til departementet.

Lovlighetskontrollen skal gi svar på om avgjørelsen er innholdsmessig lovlig, er truffet av noen som har myndighet til å treffe slik avgjørelse og at avgjørelsen er blitt til på lovlig måte. Dersom noen av disse punktene er feil, skal avgjørelsen oppheves.

Du kan lese hele utkastet til leieavtale om Dvergsøya mellom Kristiansand kommune og Det Kongelige Slott her.

Tror du det er ulovligheter ved Kommunalutvalgets vedtak? Skriv din mening her: