ARENDAL: Det var lørdag 23. juli ved 02.30-tiden at mannen, som er bosatt i Grimstad, kjørte en rib samtidig som han var påvirket av alkohol.

Blodprøve som ble tatt en time etter at han ble pågrepet viste at han hadde en promille på 1,76. Fartsgrensen nær land i Arendal sommerstid er fem knop. Ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett holdt mannen nærmere 30 knop. 32-åringen hadde kjørt båt i Indre havn i Arendal på strekningen Tromøysund – Strømøybrua.

– Ved straffutmåling vektlegges de sterke allmennpreventive hensyn som gjør seg gjeldende ved kjøring av småbåt i høy hastighet og under påvirkning av alkohol, heter det i dommen.

Det var flere passasjerer om bord da båtturen fant sted. Retten mente derfor at saken lå i grenseland mellom betinget og ubetinget fengsel.

I retten erkjente mannen straffskyld. Retten fulgte påtalemyndighetens strafforslag. Dermed dømmes mannen til betinget fengsel i 26 dager og en ubetinget bot på 12.000 kroner.

Mannen mister samtidig retten til å føre båtførerbevispliktig båt i ett år. Han må ta båtførerprøven før han kan føre båt.