VALLE: – Folk ønsker seg en stolheis. Mange vil ha mer komfort enn hva et skitrekk tilbyr, sier daglig leder ved Brokke Alpinsenter, Jan Wojtaszek.

Han ser det som viktig å vise at området er i stadig utvikling.

– Folk som har planer om å investere to, tre, fire millioner kroner i tomt og hytte her, ringer stadig hit for å høre om hvilken planer fjellandsbyen Brokke har for fremtiden, sier han.

SETT FRA BROKKE: Torsdag. Snø på fjelltoppene i vest. Nå nærmer det seg vinteraktiviteter i skisentrene igjen. FOTO: JOHS. BJØRKELI Foto: Johs. Bjørkeli

TRESETER.

Vi står på toppen av alpinsenteret der anleggsarbeidet pågår for fullt med å bygge den nye 1000 meter lange treseters stolheisen. På fjelltoppene lyser det hvitt fra sesongens andre snøfall.– Vi skal være ferdig innen 15. desember, forsikrer anleggsleder Karsten Hansen i Skis Service. Det er dette firmaet som har skaffet den brukte treseteren fra Østerrike. Etter som snøgrensa kryper oppover i alpinlandene sør i Europa skiftes det stadig ut heiser for at nye skal bygges høyere oppe i fjell og på isbreer.

– Men selvsagt regner vi med sesongåpning før den 15. desember. Det er knallhard konkurranse blant alpinsentrene om det. Vi starter snøproduksjonen straks temperatur og luftfuktighet tillater det, sier Wojtaszek.

SPLEISELAG.

Den nye stolheisen får en kapasitet på 1800 personer i timen og har en prislapp på 15 millioner kroner. Den er finansiert gjennom et spleiselag. Gjennom salg av hyttetomter har grunneierne skaffet seks millioner kroner. Valle kommune har bidratt med 3,5 millioner kroner, 2,5 millioner er kommet fra Aust-Agder Næringsselskap og tre millioner har Brokke Skianlegg AS lånt i banken. Selskapet er hundre prosent eid av Valle kommune.

inntektsvekst.

– Vi har beregnet at vi vil få inn mellom 600.000 kroner og 800.000 kroner mer i billettinntekter kommende sesong som følge av stolheisen, sier Wojtaszek. Han regner med en totalomsetning i Brokke Alpinsenter på cirka seks millioner kroner.