VALLE: – Dette er en vinn-vinn-situasjon for oss. Skare får sjanse til å vise at han kan gjøre en god jobb som prest etter soningen. Vi har gitt han et engasjement og får hjelp i en vanskelig prestesituasjon i Finnmark. Skare er under veiledning i tjenesten. Vi har tatt han inn her for å gi ham en sjanse, slik at han eventuelt på et senere tidspunkt igjen kan få fast tjeneste i Den Norske Kirke, sier biskop Per Oskar Kjølaas i Nord Hålogaland bispedømme til Fædrelandsvennen.

USKYLDIG.

– Jeg fastholder at jeg er uskyldig dømt og håper ikke at dere slår dette stort opp i mediene. Saken har vært en stor belastning for meg og min familie. Nå vil jeg bare gjøre mitt beste i jobben min og leve livet mitt som en skikkelig kar. Resten av kommentarene må dere få fra biskopen, sier vikarierende prostiprest Arne Emil Skare til Fædrelandsvennen.

IKKE ORIENTERT.

Biskop Kjølaas sier at alle formaliteter i forbindelse med engasjementet som vikarprost er fulgt.

– Vi har spilt med åpne kort og har bare fått positive tilbakemeldinger på den tjenesten Skare gjør, sier han.

– Er også menigheten orientert om Skares bakgrunn?

– Nei, og det er det ikke opp til bispedømmerådet å gjøre. Men mesteparten av dette er vel allerede kjent fra mediene, sier Kjølaas.

TRUSLER.

I fjor høst ble Skare dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for falsk anmeldelse av flere trusselbrev, ett av dem med kniv kjørt gjennom bilde av han selv, festet til nakkestøtten i bilen hans. Skare kjørte også av veien med bilen sin etter at bremselangene var kuttet over. Alt dette mente lagmannretten at var fingert av ham selv. Skare sonet ferdig tidligere i år.

SKJEVESLAND.

Biskop Olav Skjevesland står ved det han sa under rettsaken mot Skare at han ikke kan ha tillit som prest lokalt etter dette.

Men han mistet jo ikke rettighetene sine som prest. Jeg skjønte på Skare under samtaler med ham at han ønsket å kjempe for å gjenvinne tillit som prest. Det må han gjøre i samarbeid med bispedømmerådet i Nord Hålogaland og under tilsyn av biskopen der, sier biskop Skjevesland.