KØBENHAVN: Vallenes bor for tiden i København, hvor hun har flyttet etter at hun gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo for fem år siden.

Foto: Arkivfoto

Kristiansandskvinnen debuterte under Oslo Fashion Week i februar i fjor. Der vant hun prisen for årets debutant, og designeren har siden blitt et av de heteste navnene i Skandinavisk motebransje.Nå er hun som én av tre nominert til prisen for Årets Danske Designertalent, melder NRK Sørlandet.

Vallenes mottok i fjor ettertraktede Max Factor New Talent-prisen på 150.000 danske kroner. I februar var Fædrelandsvennens God Helg med da Vallenes var eneste nordmann med solovisning på moteuken i København. Moteuken i København er Nord-Europas største motearrangement, som er Nord-Europas største motearrangement.

Ved en rekke anledninger har norske kjendiser vært å se i Vallenes' design, deriblant Mariann Thomassen, Guri Solberg, Pia Tjelta, Vibeke Klemetsen og Charlotte Thorstvedt.

Nå har Vallenes startet norsk aksjeselskap med dansk filial. Fra før av er det over 20 butikker i hele Norden som fører merket Veronica B. Vallenes.

Du kan se video fra motevisningen i København her: