MANDAL: Som sykkelby ble Mandal valgt ut i et eksklusivt selskap. I satsingen fra Statens vegvesen var byen prioritert sammen med Grimstad, Notodden, Sandefjord og Kongsberg.

Målet var å få opp sykkelbruken i byen, blant annet ved å tilrettelegge bedre for tråkkende trafikanter i sentrum.

November i fjor ble de rødasfalterte sykkelfeltene åpnet. Ordfører Alf Gottfred Møll og avdelingsdirektør Johan Mjaaland i Statens vegvesen region sør var blant de første som tråkket ut på «den røde løperen».

Savner fortsettelsen

Vel og bra, mener Stein Inge Dahn i Syklistenes Landsforening Mandal. Han var fornøyd med sykkelfeltene fram til årsskiftet. Nå savner sykkel-ildsjelen en plan for veien videre.

På sidene til Mandal kommune blir sykkel-interesserte møtt med denne beskjeden. Sykkelbyen Mandal er "avsluttet som prosjekt". Vel 5 millioner kroner ligger i budsjettet, men de er pr. dags dato ikke satt av til konkrete tiltak.

— Ullent

— Vi føler oss usikre, og litt skeptiske, sier Dahn.

Syklistenes landsforening har purret på kommunen tidligere. Denne uka ble et nytt brev sendt kommunen:

«Vi har registrert at de andre sykkelbyene i Vegvesenet region sør har valgt å videreføre sin sykkelsatsing, og håper at Mandal kommune vil gjøre det samme,» skriver foreningen

— Mandal kommune har gitt nokså tvetydige signaler tilbake om hvor det kordinerende ansvaret for sykkelbyen ligger, tilføyer Dahn - det gjelder holdningsskapende arbeid, men også koordinering med teknisk drift og vedlikehold av sykkelfelter, sier han.

- Kommer an på penger

— Sykkelbyen er ingen glemt sak hos oss, svarer ordfører Alf Gottfred Møll på vegne av kommunen.

Men en egen ansatt, slik sykkelbyen hadde fram til og i den første tiden etter åpningen av sykkelfeltene, kan han ikke love.

— Det er ingen ting i budsjettet vårt som tilsier at vi kan ansette et nytt menneske i stillingen, sier ordføreren - kommunen må snarere lete i egene rekker.

— Vi er åpne for å satse mer på sykkelbyen, men er begrenset av midlene vi har til rådighet. Vi trenger hjelp fra storsamfunnet, sier Møll - og henviser blant annet til samarbeidet med veivesenet.