AUST-AGDER: 8. november presenterte nominasjonskomiteen i Aust-Agder Frp sin liste over hvem den ønsker på Stortinget i neste fireårsperiode. Øverst på listen sto Ingebjørg Godskesen fra Arendal, som har representert Aust-Agder Frp i inneværende periode.

Onsdag ettermiddag ble det klart at Godskesen vil få konkurranse om førsteplassen. I en pressemelding skriver Lillesand, Grimstad og Iveland Frp at de vil lansere en motkandidat.

"Dette er en kandidat som har bred støtte i hele fylket og som vi mener er den beste kandidaten til å representere partiet på Stortinget de neste 4 årene", sier Arne Gulbrandsen, gruppeleder i Lillesand Frp, ifølge pressemeldingen.

Hemmelig kandidat

Hvem kandidaten er vil først bli avslørt under en pressekonferanse på Rica hotell i Grimstad klokka 11 torsdag.

"Kandidaten har et stort nettverk, kjenner godt til næringslivet, er løsningsorientert og samarbeidssøkende. Viktige kvaliteter og egenskaper for å få gjennomslag for vår landsdels behov", sier Terje Stalleland, gruppeleder i Grimstad Frp, ifølge den samme pressemeldingen.

Under møtet i nominasjonskomiteen ønsket et mindretall Jan Erik Buarøy fra Grimstad Frp. Buarøy er imidlertid uaktuell, ettersom han skal studere i USA til høsten.

— Har stor støtte

Leder av Grimstad Frp, Lene Langemyr, er nummer to på nominasjonskomiteens liste. Langemyr, som har en fortid i blant annet Agder NHO, ønsker ikke å kommentere om det er hun som nå utfordrer Godskesen.

— Det er ingen som har bekreftet noen ting før det offentliggjøres i morgen. Det jeg kan si, som også står i pressemeldingen, er at kandidaten har stor støtte i mange lokallag i hele fylket, sier Langemyr til Fædrelandsvennen.

— Hvorfor vil dere ikke ha Godskesen som førstekandidat?

— Grimstad Frp mener at utfordrerkandidaten er en mye bedre kandidat til å representere partiet på Stortinget, sier Langemyr.

— Hvorfor har dere kalt inn til pressekonferanse?

— Først og fremst fordi det er en veldig viktig sak. Dette gjelder landsdelens og regionens fremtid de neste fire årene. For det andre ønsker vi at alle instanser skal få den samme informasjonen samtidig, sier Langemyr.

Austenå: - Underlig

Leder av nominasjonskomiteen i Aust-Agder, Arne Austenå, hadde ikke hørt om pressekonferansen før Fædrelandsvennen tok kontakt.

— Det er jo en underlig måte å gjøre det på. Vi satte en frist til 30. november med å komme med motkandidater, men det hadde jo vært naturlig å sende et brev til fylkespartiet for å informere om dette, sier Austenå.

Den endelige avgjørelsen faller under nominasjonsmøtet 15. desember. Da må alle kandidater være lansert.

— Vi tillater ikke benkeforslag. Slik er vedtektene i partiet, sier Austenå.

Slik var nominasjonskomiteens innstilling:

1. Ingebjørg Godskesen – Arendal

2. Lene Langemyr – Grimstad

3. Arne Gulbrandsen – Lillesand

4. Oddvar Østreim – Froland

5. Ingunn Engelsvoll - Vegårdshei