KRISTIANSAND: — Vi er veldig glade for dette, og gleder oss til å kunne åpne Barnas Stasjon i Kristiansand, sier bysekretær i Kristiansand Blåkorsforening, Trond Gundersen, til fvn.no.

Barnas Stasjon har som mål å sikre barn en positiv utvikling ved tidlig å identifisere og intervenere i familier med psykiske eller rusrelaterte problemer. Ved stasjonene tilstreber man å sikre barn gode utviklingsmuligheter og trygge, attraktive oppvekstvilkår. Det finnes fra før av tre Barnas Stasjoner i Norge i henholdsvis Fredrikstad, Trondheim og Hamar, og nå kommer altså den fjerde i Kristiansand.

— At vi får Barnas Stasjon også i Kristiansand er etter min mening helt naturlig. Behovet er til stede, og Blå Kors har ressursene, sier han.

Seks millioner

Grunnen til at man nå kan åpne Barnas Stasjon i Kristiansand er at man har fått seks millioner kroner i øremerkede midler fra TV-aksjonen 2008. — Med seks millioner kroner ser vi for oss at vi i første omgang er i stand til å drive i tre år. Det bør være mulig å greie seg med et budsjett på to millioner kroner årlig, forteller Gundersen.

Han viser blant annet til erfaringer fra Barnas Stasjon i Trondheim.

Har lokaler

Gundersen sier at Blå Kors håper å kunne åpne stasjonen en gang før jul. Lokalitetene er allerede på plass. Kristiansand Blåkorsforening disponerer flere hus i sentrum, og adressen til Barnas Stasjon blir Gyldenløves gate 60. I dag er det kafé og bruktbutikk i disse lokalene.

— Det er fine og spennende lokaler, men det kreves en del oppussing for å få 2010-standard på lokalitetene, sier Rannveig Lyngroth til blåkors.no.

- Glad for fokus på barna

Lyngroth er ansatt som barnevernskurator i Kristiansand og leder for forprosjektgruppa. Hun er i likhet med Gundersen svært glad for at man får Barnas Stasjon til Kristiansand.

— Jeg er glad for at Blå Kors nå setter fokus på barna. Det er dessverre ikke så mange tilbud til barna i denne gruppen. Vi vet at det er mer enn 100.000 barn som lider på grunn av foreldrenes rusmisbruk, og mange av disse befinner seg her i Kristiansand, sier hun.