TEST: Butikken hadde bare et testeksemplar av den nye iphonen. Den fikk de første i køen prøve. Senere i dag får de sin egen. Foto: Mari Horve Reite

KRISTIANSAND: — Jeg måtte bare safe. Jeg sto opp halv seks i dag og var her kvart på sju, sier Fredrik Løschbrandt.

Han er kald og har vært ganske alene utenfor butikken. De lange køene uteble denne gangen. Like før åpningstid sto ni personer i køen, hvorav noen som støtte.

— Hun skal ha Iphone. Jeg er her bare for å være snill, sier Andreas Schoute, og nikker mot kjæresten Helene Andersen. De har stått siden 07.30. ## Ville ha ny

— Hvorfor gidder dere stå i kø for denne telefonen?

— Jeg har Iphone 4, den har jeg hatt i to år. Nå vil jeg ha den nye, fordi den ser kul ut, den er rask og ny, liksom, sier Løschbrandt, nummer en i køen.

— Jeg har hatt Iphone siden åttende klasse og har solgt min Iphone 4. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg ville bare ha den nye, sier Andersen, nummer to.

Både nummer en og to i køen har solgt sin gamle Iphone for å få råd til den nye. Like før åpningstid er det spenning knyttet til hvor mange telefoner de har fått inn på Pippin.

— Sist fikk de inn seks, da Iphone 4s kom. De vet ikke hvor mange de får inn denne gangen, sier hun.

Fornøyd

Klokken 10.00 åpner dørene, og den lille gjengen stimer inn i butikken. Der får de vite at de ti telefonene de får i posten er forsinket, og ikke kommer før senere fredagen. De må dermed skrive seg på liste og får beskjed når telefonene er i butikken.

— Det er færre her enn ved tidligere lanseringer?

— Det var ikke så mange, men vi er fornøyde. Jeg ser ikke så mange andre steder der det er kø før butikkene åpner, sier Anders Iglebekk, som jobber på Pippin.