OSLO/KRISTIANSAND: — Vi skal alle tre i formannskapet i Kristiansand onsdag morgen, så vi måtte bare hive oss rundt og skaffe en leiebil, forteller Arbeiderpartiets gruppeleder i Kristiansand, Mette Gundersen, til Fædrelandsvennen.

Mandag kveld er hun og partikollega Alason Abdullahi og Norunn Tveiten Benestad fra Høyre på vei til Kristiansand i leiebil etter at flytrafikken på Gardermoen ble stående på bakken på grunn av manglende drivstoff.

— Ikke drivstoff på flyet

— Vi fikk først beskjed om at det ikke var drivstoff på flyet vårt. Så fikk vi beskjed om at det ikke var drivstoff på anlegget og at alle flyene nå står på bakken, forteller Gundersen.

Dermed var gode råd dyre.

Flyet fra Oslo og hjem til Kristiansand skulle normalt sett reist 17.05 fra Gardermoen. Like før klokken 19 har trekløveret kjørt en halv times tid og må belage seg på sen ankomst til Kristiansand sentrum, men de fortviler ikke for det.

— Vi har blitt enige om å fordele kjøringen oss i mellom slik at det blir både veldig forsvarlig og solidarisk, spøker Gundersen og legger til:

— Nå er vi bare veldig glad for at vi fikk tak i en leiebil på så kort tid. Det var smekkfullt av folk på Gardermoen, og det er veldig viktig at vi rekker formannskapet, som har flere viktige saker på programmet, i morgen tidlig, sier Gundersen.

Like over klokken 19 opplyser OSL at drivstoffanlegget på Gardermoen er i orden igjen.