STJØRDAL: — Akkurat nå leder Norge VM i velferd. Det har ikke alltid vært sånn, og vi må kjempe for å beholde det slik. Og vi må hjelpe verden i de mange utfordringene vi ser. Derfor er jeg veldig glad for at partileder Liv Signe Navarsete tok initiativ til at landsmøtet fattet en resolusjon til støtte for de hardt rammede etter katastrofen i Japan, sa Bjormyr fredag formiddag i generaldebatten på landsmøtet til Sentrepartiet.

— Norge er et av de beste landene å bo i, takket være generasjonene før oss og regjeringen. Og den selvtilfredsheten det kan gi oss, må vi ikke henfalle til, sa Bjormyr.

— Det må ikke bli sånn at det bare er VM i velferd for oss, selv om det er dette som blir tema i valgkampen vi har fremfor oss. Da må vi kjempe for det forfedrene har bygd opp, som lokalsykehusene. Der må Senterpartiet stå fast. Men vi må passe oss for ikke å kjempe for de tapte sakene. Jeg vet at det her på landsmøtet sitter folk som slåss for å beholde bemannede telefonsentraler i kommunene. Vi må se på samfunnet som noe som alltid beveger seg videre, sa Bjormyr.