ARENDAL: — Jeg er strålende fornøyd, sier Freddy de Ruiter til Fædrelandsvennen.

På andreplass følger Line Vennesland fra Evje og Hornnes, hun er også i dag nummer to på listen. Deretter følger gruppeleder for Ap i fylkestinget Tellef Inge Mørland på tredjeplass.

Freddy de Ruiter har støtte fra åtte av 15 kommunelag iAust-Agder. Sju kommunelag har enten vraket de Ruiter eller har ham på tredjeplass. Det er hovedsakelig kommunelagene i vest, som søker overføring tilVest-Agder, som vraker de Ruiter.

Lillesand har Tellef Inge Mørland på topp, Kristine Hallingstad fra Lillesand på andreplass og Ranjith Molegoda fra egen kommune på tredjeplass.

Iveland kjører også Tellef Inge Mørland på topp, med Line Vennesland som nummer to. Birkenes velger samme variant, sammen med Bygland kommune.

Av kommuner som ikke er en del av overflyttingsaken, vrakes Freddy de Ruiter av kommunelagene i Vegårshei og Åmli. Som kjent var tidligere Vegårdshei-ordfører Maya Tvedt Berli sterkt for fylkessammenslåing, noe de Ruiter er motstander av, og Vegårdshei Ap har de Ruiter først på tredjeplass. De ønsker Tellef Inge Mørland på topp.

Åmli har samme rekkefølge på sin liste.

Freddy de Ruiter topper listeforslaget til 14 av 21 lokallag som har rett til å sende inn forslag. Han støttes av sine lokallag i Arendal, Froland, Grimstad og Risør, for å nevne noen. Alt tyder på at hans har klart flertall på nominasjonsmøtet 1. desember.

Det endelige listeforslaget sendes nå ut til kommunepartiene for endelig behandling og valg av utsendinger til nominasjonsmøtet1. desember, der endelig nominasjon vil finne sted. Nominasjonskomiteen er med dette ferdig med sitt arbeid.

Aust-Agder Aps endelige liste til nominasjonsmøtet:

1. Freddy de Ruiter (43), Arendal

2. Line Vennesland (27), Evje og Hornnes

3. Tellef Inge Mørland (32), Arendal

4. Kristine Hallingstad (21), Lillesand

5. Andre Pedersen (37), Grimstad

6. Aina Adriansen Munthe (40), Lillesand

7. Per Kristian Lunden (54), Risør

8. Sig Tove Aasen (59), Iveland

9. Bård Nylund (31), Gjerstad

10. Sunniva Folgen Høiskar (17), Arendal