KRISTIANSAND: Kriminalsjef i Agder politidistrikt, Arne Pedersen, sier til Vårt Land at politiet ikke kan forsvare å bruke ressurser på en slik anmeldelse.

LES OGSÅ: Politianmelder populært skytespill

— Jeg kjenner ikke saken ennå, men det er stor sannsynlighet for at den ikke vil bli etterforsket. Det er på bakgrunn av at Call of Duty er et spill som er godkjent i Norge. Rent strafferettslig vil vi ha problemer med å bruke ressurser på en sånn sak, derfor blir den trolig henlagt uten etterforskningsskritt, sier Pedersen til avisen.

Se klipp fra spillet i videoen øverst i saken.

Svein Olaf Olsen hadde selv en datter på Utøya da terrorsiktede Anders Behring Breivik gjennomførte terroraksjonen på øya 22. juli.

Utgangspunktet for anmeldelsen var en scene i spillet hvor en terrorist skulle drepe flest mulig mennesker på en flyplass.

— Vi må stille spørsmålstegn om det er samfunnsgavnelig med vold som underholdning, sa Olsen til fvn.no sist uke. Det aktuelle spillet kom ut i november 2009. Fvn.no har fredag vært i kontakt med Svein Olaf Olsen. Han ønsket ikke å kommentere saken før Agder politidistrikt har kommet med en endelig konklusjon.