FARSUND: – Det kom inn melding om at noen hadde observert en person som gjorde skadeverk ved Statoil i Farsund. Han kasta rundt dekk, hylte og skreik. Da patruljen kom fram hadde personen fortlatt stedet. Pumpepistoler var dratt ut, betalingsautomat ødelagt, brannslukningsapparat tømt og glass skadet på stedet, forteller Børge Steinsland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Stasjonen er videoovervåket og det ble raskt klart hvem som stod bak det omfattende hærverket på stasjonen. Den første meldingen kom inn til politiet klokken 03.00 og 25 minutter senere ringte mistenkte selv til politiets operasjonssentral.

– I telefonen erkjente han forholdet. Han fremsatte også alvorlige trusler om å skyte politiet. Dermed gav politimester bevæpningsordre. Ettersom vi hadde kjent gjerningsmann og sted ble nødvendige tjenestemenn kalt inn. Politiet hadde løpende kontakt med mistenkte på telefon og underveis i samtalen mente politimannen at det ble avfyrt et skudd og så hørte man ikke mer, fortsetter Steinsland.

Politiet gikk til aksjon mot boligen og kunne klokka 06.40 pågripe én mann.

– Han lå og sov, og var ikke skadet. Personen ble funnet i senga sammen med noen kniver, sier Steinsland.

I mannens leilighet fant politiet også en signalpenn ombygd til å takle 22-kalibers ammunisjon. En tomhylse ble også funnet. 26-åringen var i morgentimene på vei mot sentralarresten i Kristiansand.