KRISTIANSAND: I onsdagens bystyre, sa Vidar Kleppe at beboere ved Elvegata Omsorgssenter ikke fikk spise seg mette i påsken. Han beskyldte også Lars Dahlen for å være mer opptatt av å holde budsjettrammen enn at beboere kunne få spise seg mette.

— Det er helt meningsløst å mene at vi ikke unner dem vi skal betjene mat. Dette går rett og slett på verdispørsmål, sier Lars Dahlen til Fædrelandsvennen.

Fram til onsdag var Elvegata-saken en interpellasjon som ordføreren skulle svare for. Lars Dahlen har derfor ventet til nå med å gå ut mot Kleppes påstander om beboere som ikke fikk spise seg mette.

— Jeg forventer en viss etterrettelighet når slike påstander blir framsatt. Kleppe kunne ha sjekket dette ut med meg eller ledelsen ved omsorgssenteret, men i stedet går han ut med påstander som han ikke kan dokumentere.

Biola

Kommunens versjon av det som skjedde på Elvegata omsorgssenter, er at det manglet Biola i en av etasjene.

Lars Dahlen mener Kleppe kun bidrar til å skape et negativt bilde av en hel sektor.

— Det å framsette slike påstander, bidrar kun til å prate ned det vi prøver å bygge opp. Vi har store utfordringer i helse- og sosialsektoren, og jeg frykter dette fører til at fol vegrer seg fra å søke jobb. Det er ganske alvorlig, sier Lars Dahlen.

Han legger til at han har respekt for at Vidar Kleppe tar sin ombudsrolle på alvor.

— Men det er også en rolle som må bekles med etikk, sier Dahlen.

Feil

Vidar Kleppe sier til Fædrelandsvennen at han gjerne skulle ha dokumentert sine påstander, men sier at kildene hans ikke vil stå fram av frykt for reaksjoner.

Dahlen omtaler det som meningsløst at noen skulle bli møtt med sanksjoner hvis de sa ifra om dårlige forhold innen omsorgssektoren og sier at slike meldinger alltid blir tatt på alvor.

— Det er en kjempejobb som blir gjort i helse- og sosialsektoren, men de som jobber der blir mistenkeliggjort av Kleppe. Det er så feil som det kan bli, sier Dahlen.

Og legger til:

— Det betyr selvsagt ikke at vi aldri gjør feil. Men kritikk må i hvert fall bygges på realiteter.

Fnyser

Ifølge Vidar Kleppe har han ikke noe annet valg enn å ta opp kritikkverdige forhold han får høre om.

— Når jeg får vite om det, må jeg selvfølgelig ta det opp, og den muligheten jeg har er å ta det opp i bystyret.

Han avviser at han snakker ned sektoren og hevder at det ikke er noen andre partier som er så opptatt av å sterke omsorgssektoren som Demokratene.

— Jeg har langt større troverdighet blant brukere og pårørende enn det Lars Dahlen har. Vi skal være glade for at folk sier ifra slik at slike saker kommer fram i lyset, sier Kleppe.