KRISTIANSAND: Lørdag falt en 17 år gammel gutt 19,5 meter og landet på steinheller da han skulle forsøke å hoppe fra et tak på en boligblokk til et stillas 2,5 meter unna på Tangen i Kristiansand. Mandag var gutten utenfor livsfare.

— Trist og tragisk for de berørte

Stillaset i området er satt opp av Kruse Smith og de har i samarbeid med BRG totalansvaret for byggeprosjektet på Tangen.

— Ulykken er både trist og tragisk for dem som er berørt. Stillaset var forskriftsmessig montert og hadde de nødvendige sertifikat. Slike hendelser er svært vanskelig å sikre seg hundre prosent mot. Vi har nå imidlertid gjort ytterligere tiltak for å sikre de resterende stillasene i området, opplyser kommunikasjon- og organisasjonsdirektør i Kruse Smith, Erik Dale til Fædrelandsvennen.

- Umulig å sikre hundre prosent

Ifølge vitner på stedet hadde den nå skadde gutten og to andre kamerater tidligere på dagen klatret i stillaset og de forsøkte å kaste et tau mellom stillaset og bygningen 2,5 meter unna.

Tirsdag ble det ifølge Dale satt opp gjerdeanordninger rundt stillasene i området for å gjøre de mindre tilgjengelige. Dette mener kommunikasjonsdirektøren er naturlig for entreprenøren å gjøre etter en slik ulykke.

— Å oppleve dette er et mareritt for oss. Vil du virkelig opp på stillaset, så kommer du opp uansett hva vi gjør. Det er svært vanskelig for oss å sikre oss ett hundre prosent og det viser også denne ulykken, sier Dale.

Skal snart ned

Han forteller at det kun gjenstår en uke eller to før stillasarbeidet på ulykkesstedet er ferdig med restarbeidet. Stillaset skal deretter demonteres.

Alle slike stillas som settes opp, må ha et sertifikat på at det er satt opp riktig. Stillaset eies av underleverandøren Ramirent og er ifølge Erik Dale foreskriftsmessig levert.