FROLAND: Enheter fra Utrykningspolitiet og minst én patrulje fra Arendal deltok i lengre tid i en biljakt i store deler av Froland.

Innsatsleder Halvor Øymoen i politiet sier til Fædrelandsvennen på stedet at den aktuelle bilen var uregistrert og at dette vakte interesse for politiet.

— Bilen var uregistrert og ville ikke stanse for kontroll, sier Øymoen til Fædrelandsvennen.

Kjørte over spikermatte

Jakten på bilen, som er en eldre Mercedes, startet klokka 21.07 onsdag kveld. En halvtime senere kjørte bilen over en spikermatte som var lagt ut ved Evenstad kirke i Froland.

Har gjennomgår politiet bilen som ble stanset på Evenstad. Foto: Baard Larsen

En uniformert politibil sto like ved klar for å pågripe de to personene som var i bilen.— De to i bilen ble pågrepet. Begge er yngre menn som fremstår som ruset, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

De to er 15 og 18 år gamle.

Tre uniformerte og to sivile biler tok oppstilling ved Evenstad etter pågripelsen. De to mennene ble kjørt til arresten i Arendal.

Skader på bilen

Innsatsleder Øymoen opplyser til Fædrelandsvennen at biljakten startet ved Mjåvatn, gikk videre mot Hynnekleiv, over til Askeland, inn på noen skogveier og endte ved kirka på Evenstad.

Bilen, er en eldre Mercedes , stoppet ikke på singal fra politiet, lyd eller blålys. Bilen har skader, og disse skal være av eldre karakter.

Flere politipatruljer deltok i jakten på personene i Froland. Foto: Baard Larsen

— Bilen er omtalt en rekke ganger, senest to ganger i dag for uvetting kjøring, på Åmli og Dølemo, sier operasjonsleder Steinsland.

Vitne til jakten

Jens Martin Jensen gikk ut på verandaen sin hjemme på Jomås i Froland, da han hørte sirener. Klokken var da cirka 21.35. — En sort Mercedes kjørte forbi i høy hastighet, etterfulgt av to sivile politibiler. Den siste politibilen hadde fulle sirener, forteller Jensen.

polbil.jpg Foto: Baard Larsen

— Hva tenkte du da du så biljakten? - Jeg håpet jo at de ikke kjørte ned noen uskyldige, sier Jensen.