KRISTIANSAND: Det er jo kokk jeg vil bli, svarer Christoffer Bø, idet han mottar den gjeveste prisen sammen med Maritn Opsal og Oskar Langevei Mæland.
Det er kokkekamp på Møvik skole. Et tjuetalls bord er dekket med grenseløs kreativitet. Rune Kårbø fra Bakgården bar og restaurant og Gunn Byholt fra Kristiansand kommune vandrer fra bord til bord med blokk og pokerfjes. Vinnerteamet skiller seg raskt ut.
Kommende kokk
— Det lyser kokk av Christoffer, og jeg hører han har fått seg sommerjobb på Bølgen og Moi. Jeg er sikker på at han får en lysende framtid, sier Kårbø, som selv har vært i restaurantbransjen siden 70-tallet.
— Christoffer, hvordan er det å høre at "det lyser kokk av deg"?
— Veldig gøy, jeg blir jo litt stolt. Jeg har en drøm om å bli kokk, men tror nok det er en tøff bransje med mye jobbing.
Lokal mat
Med aspargessuppe laget på hjemmedyrket asparges, og fisk dratt i land av en bekjent, tenkte guttegruppa kortreist.
— De skiller seg ut med lokal mat som tema. Maten er veldig kreativ, og de har lagt ned mye innsats, skryter Kårbø.
Med et budsjett på 150 kroner, serverer gruppene to retter hver. Gavekort utdeles til de tre beste gruppene. "Mest kreativ" og "best borddekking" blir også belønnet. Kårbø snakker om et generelt høyt nivå blant de unge på Møvik skole.
— De har virkelig skjønt sammenhengen mellom mat og opplevelse. Det er nesten slik at kokkeskolen skulle tatt seg en tur hit, skryter han.