ARENDAL: Tiltalte banket på døra hjemme på Østerhus om kvelden 3. oktober. Far til tiltalte åpnet og slapp henne inn. I en veske hadde hun to kjøkkenkniver, kjøpt timer i forveien på Jernia i Vågsbygd.

— Jeg gikk inn i stua. Mamma satt i en stol. Så tok jeg fram kniven og sa at de skulle dø. Begge to. Pappa satt da i sofaen, sa kvinnen.

Det var en svært spesiell stemning i rettslokalet da den 36 år gamle kvinnen fortalte retten om det som skjedde inne i huset til foreldrene, og hva som skjedde i sekundene før og under selve drapshandlingen. Tiltalte var presis, og svarte i korte setninger på de direkte spørsmålene fra aktor, statsadvokat Hilde Sakariassen.

Datteren knivstakk først sin mor i magen. Deretter løp moren ut.

— Så kom pappa mot meg. Det ble ikke sagt noe.

Tiltalte tok en lang pause før hun fortsatte med hodet bøyd ned mot gulvet og med et lommetørkle i hånda.— Jeg husker ikke helt hva jeg gjorde. Men han falt over meg da jeg stakk og at han forsøkte å ta kniven fra meg.

Aktor: - Kan du i dag huske hvor du stakk ham?

Tiltalte var taus, og aktor leste fra politiavhøret hvor hun den gang sa hun stakk ham mange ganger.

— Stemmer det?

Tiltalte nikket og bekrefter at det var en kamp mellom de to. Hun nikket også på spørsmålet om hun fortsatte å stikke gjentatte ganger.— Sa pappa noe til deg?

Tiltalte var taus, men ble minnet om at hun til politiet har forklart at den avdøde faren flere ganger skal ha sagt at "jeg er glad i deg".

Tiltalte nikket forsiktig.

Den 36 år gamle kvinnen sa hun stoppet å stikke da hun så at faren lå urørlig på gulvet.

Den tiltalte kvinnen hadde i tiden før drapet en oppfatning av at foreldrene hadde vært ondskapsfulle med alle barna i hjemmet. I et brev skrev hun at foreldrene måtte dø.

I brevet ble foreldrene betegnet som satanister. Blant annet skrev hun at de hadde forsøkt å forgifte ungene.

Aktor: - Det er et ganske brutalt innhold i brevet. Kan du huske at du skrev det?

Tiltalte: - Ja.