ARENDAL: — Den største utfordringen når vi får så mange utrykninger på en gang, er at kapasiteten reduseres betydelig. Faren med en slik situasjon er at man risikere å komme senere fram om det oppstår brann på sykehus, institusjoner eller forsamlingsområder hvor skadepotensialet er stort, sier Svendsen til Fædrelandsvennen.

Fem krattbranner

På bare to timer lørdag ble det meldt inn hele fem krattbranner på ulike steder i Aust-Agder. Disse brannene oppstod i følgende rekkefølge: Gjerstad, Lillesand, Arendal, Birkenes og Tvedestrand.

Ifølge Svendsen har bråtebrann skylda for mange av krattbrannene som oppstår.

— Folk har fri og ønsker å bruke tiden til å gjøre eiendommen klar for våren. Så tar det helt av gårde for folk. Jeg skulle ønske at folk lot være og svi av kratt og brenne bråte når det er så tørt som nå, sier Svendsen.

Størst fare i øst

Meteorologisk institutt overvåker skogbrannfaren i landet og utarbeider en indeks som viser brannfaren på ulike steder i fylkene.

Indeksen for Aust-Agder viser nå to områder som er markert med "Stor fare". Disse områdene er Nelaug i Åmli og Landvik i Grimstad. Indeksen viser også at brannfaren er på vei opp, spesielt i Åmli.

I Vest-Agder er det kun Kristiansand som er markert med "Fare". Indeksen viser imidlertid at Høyland i Audnedal når grensen for "Fare" om to dager til.

Her finner du skogbrannindeksen.