brakkebyen.jpg Foto: Jon Anders Møllen

KRISTIANSAND: — Jeg har selv ringt etter ambulanse to ganger i løpet av fredag formiddag. Ambulansesjåføren kunne da opplyse at de hadde hatt totalt fire innleggelser fra Ægirs vei i løpet av dagen, opplyser Knut Rossvold Aune, gruppekoordinator for de bostedsløse i Ægirsvei.

Flere innleggelser på rappen

brakkebyen2.jpg Foto: Jon Anders Møllen

Den første innlegggelsen ble varslet inn i 10-tiden fredag formiddag. Bare en halvtime etter måtte Rossvold Aune be om akutt helsehjelp på nytt.Ingen kan endelig slå fast årsaken til innleggelsene, men brukerne som er innlagt skal ha tatt narkotika fra det samme partiet.

— De beboerne jeg har snakket med opplyser at de fikk symptomer på dårlig «speed», men det er umulig for meg å si noe sikkert, sier Rossvold Aune.

Feltsykepleier i Kristiansand kommune, Liv Bente Sunde, sier det er all grunn til å advare rusmisbrukere.

— Det er stor bekymring knyttet til veldig dårlig amfetamin som skal være i omløp. Inntak av urent stoff har ført til flere akutte innleggelser den siste tiden, sier Sunde.

I tillegg til dagens innleggelser fra Ægirs vei, kan det være store mørketall, mener Sunde. Mange episoder blir trolig aldri meldt til noen.

Tilstanden til dem som så langt er innlagt, er uavklart.

Sendt til analyse

Leder for narkotika- og uroavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Øystein Jørgensen, opplyser at politiet har sikret en prøve av det som trolig er den urene amfetaminen.

— Vi analyserer ikke stoffet lokalt, men det er sendt en prøve til Kripos. Stoffer stammer fra beslag av det som skal være det dårlige stoffet. Hva det inneholder som gjør at brukerne får kramper, er helt uvisst, sier Jørgensen.

Han forteller at det har vært bekymring for uren amfetamin i lengre tid.

— Det er ikke bare nå i det siste. Dette hører vi om fra tid til annen. Vi har ingen holdepunkter for å kunne si hvor stoffer kommer fra, sier Jørgensen.