KRISTIANSAND: — Det har skjedd et arbeidsuhell. En mann fra et murerfirma som jobbet på stedet har falt ned i et hull og ned i kjelleren, sier Ole Strandhagen, politibetjent og innsatsleder på stedet.

Politiet fikk melding om ulykken i et privat hus i Kronprinsens gate i Posebyen klokken 08.27 tirsdag morgen. En 28 år gammel mann falt to og en halv meter.

— Han falt først 1,8 meter til et platå i hullet, og falt deretter videre og ble liggende 2,5 meter ned. Ambulansepersonellet opplyste til oss at mannen var lettere skadet. Han var ved bevissthet, forteller Strandhagen.

Løftet opp

Brannvesenet kom til stedet for å redde mannen opp fra hullet.

— Vi holder på med å løfte opp en mann som har falt ned i et hull, sa Vidar Ekse i Kristiansandsregionen brann og redning til Fædrelandsvennen klokka 08.35 tirsdag morgen.

Han ble løftet opp av brannfolk ved 08.40-tiden. Deretter ble han lagt på båre og tatt med i ambulanse til Sørlandet sykehus. Hullet var 70 centimeter bredt og én meter langt.

— Det er uklart hvordan dette har skjedd, vi har ikke snakket med mannen ennå. Det var flere arbeidere i huset, men ingen så mannen falle, sier politibetjent Strandhagen.

La fliser

Huset der ulykken skjedde er under totalrenovering. Ifølge operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt skal mannen ha lagt fliser da ulykken skjedde.

— En mann som holdt på med fliseleggingsarbeid har falt gjennom et hull i et gulv, opplyste Neset, som karakteriserer saken som en arbeidsulykke.

Arbeidstilsynet er varslet. Politiet fikk melding om hendelsen fra AMK klokka 08.27. Daglig leder i murerfirmaet der mannen jobber, ønsket ikke å snakke med Fædrelandsvennen tirsdag formiddag.