KRISTIANSAND: — Det er urovekkende at en så stor entreprenør som Veidekke Agder ikke ordner opp i et slikt opplagt slett utført arbeid som i dette tilfellet, sier Kjetil Børufsen til Fædrelandsvennen.

Han er styremedlem i Bystranda Aveny borettslag som nå går til sak mot entreprenørgiganten etter en tvist om maling.

- Merket problemer etter tre år

De 150 leilighetene i borettslaget var blant de første som ble bygd i det fasjonable boligstrøket på Tangen i Kristiansand.

Ifølge Kjetil Børufsen merket borettslaget at noe var galt med malingen på fasaden til bygget tre år etter innflyttingen i 2008. — Malingen blåste omtrent av kledningen og fordampet i sola, sier Børufsen, som uttaler seg på vegne av rundt 350 beboere.

- Ekspertstøtte

Børufsen sier borettslaget har fått et tungt fagmiljø til å vurdere malerarbeidet, og at konklusjonen er at arbeidet til Veidekke Agder ikke var fagmessig utført.

Da entreprenøren ikke tok ansvar for å male om, tok borettslaget selv grep og malte om fasaden.

— Mesteparten ble utført sommeren 2012 og en liten rest blir utført nå i vår, sier Kjetil Børufsen.

Kostnadene for malingen er totalt 2,5 millioner kroner – en regning borettslaget krever at entreprenøren tar.

- Måtte påregne maling

Til Fædrelandsvennen sier Veidekke Agder at Bystranda Aveny borettslag, ved overtakelse av bygget, fikk en vedlikeholdsinstruks om at de måtte påregne maling hvert tredje til femte år.

— Vi mener at hvis det står skrevet at de må male etter tre år, og de må male etter tre år, så er det vanskelig å si at det er overraskende, sier administrerende direktør Are Westbye.

SAKESØKES: Veidekke Agder og administrerende direktør Are Westbye. Foto: Veidekke

At det gikk tre og ikke fem år, tilskriver han at deler av Bystranda Aveny er malt sort og ekstra utsatt for sterk sol, vær og vind.

— Tøv

— Det Veidekke hevder, er tøv. Maling ble ikke fagmessig utført ved oppføring, sier Kjetil Børufsen i borettslaget.

Partene har møttes i forliksrådet én gang, uten at Veidekke Agder ville vedkjenne seg noe ansvar. 7. mai skal dommeren i Kristiansand tingrett avgjøre tvisten.

- Hva tenker Veidekke Agder om at dere blir saksøkt?

— Vi ønsker ikke at noen saker skal gå til retten, vi ønsker å bli enige med våre kunder og samarbeidspartnere, sier administrerende direktør Are Westbye.