LYNGDAL: Tollerne fra Kristiansand dukket i slutten av forrige måned opp på postterminalen i Lyngdal. Der ble en postpakke fra Ungarn tatt til side for kontroll.

— I denne postpakken fant tollerne cirka 500 tabletter med anabole steroider. I tillegg ble det beslaglagt cirka hundre ampuller med dop, opplyser kontorsjef Helge Breilid i tollvesenet til fvn.no.

Sjelden fra Ungarn

— Vanligvis kommer slike dopingpreparater fra Kina og andre land i Asia. Det er relativt sjelden vi oppdager forsendelser fra Ungarn, sier Breilid.

Tollvesenet på Sørlandet gjennomfører stikkprøver at postpakker på de forskjellige terminalene i distriktet.

— Normalt passerer disse pakkene postterminalene i Oslo, men mengden er så stor at det tidvis er aktuelt for oss å gjennomføre lokale kontroller. Det fører tidvis til beslag, sier kontorsjefen.

Den 20 år gamle lyngdølen som er siktet i saken har vært til avhør hos politiet.

Erkjent

— Han har erkjent til sammen fem forskjellige innførsler var varierende mengde doppreparater, opplyser politibetjent Henrik Birkeland i Flekkefjord til fvn.no.

— Han forteller at det meste skulle gå til eget forbruk, men har også erkjent salg. I tillegg har han tilstått å ha importert diazepamtabletter, som er å betrakte som narkotika, sier Birkeland.