SONGDALEN: — Budsjettet er stramt, spesielt i skolesektoren og i helse- og omsorgssektoren, sier rådmann Vidar Skaaland til Fædrelandsvennen.

Torsdag ettermiddag presenterte han forslaget til neste års budsjett for kommunestyrepolitikerne i rådhuset på Nodeland.

Ikke nok

Helse- og omsorgssjef Margun Øhrn sier at det ikke er nok penger i det foreslåtte budsjettet for at tjenestetilbudet skal holde det vedtatte minstemålet for lovpålagte tjenester.

— Vi får mer penger enn året før, men ikke nok til å ta av for økningen i antall eldre og nye ressurskrevende brukere, sier Øhrn, som styrer sektoren som tar seg av lege- og fysioterapitjenester, hjemmetjenester og aktivitetstilbud for eldre og funksjonshemmede.

— Vi skal gjøre så godt vi kan, men klarer vi ikke dette så må politikerne vurdere om vi må ha mer penger inn, eller om tjenestenivået må senkes ytterligere, sier hun, og legger til at det er halvannen million kroner som mangler i en budsjettpost på 80 millioner kroner.

Vil følge med

Vidar Skaaland sier at han vil følge spesielt godt med på sektoren.

— Vi blir 17 prosent flere over 67 år de neste fire årene. Vi kan takle det dersom vi holder igjen på pengebruken, hvis ikke vil vi få en utfordring, sier han.

Kommunen har 3,35 milliarder kroner å rutte med i neste års budsjett, men etter at utgiftene er trukket fra er overskuddet på 2,6 millioner kroner.