Advokatene klargjør seg for behandlingen i lagmannsretten mandag. Fra venstre forsvareren, advokat Harald Johannessen, bistandsadvokat Daniel Løstergaard Olsen og statsadvokat Dennis Danielsen. Foto: Hallgeir Oftedal

Da Agder lagmannsrett startet ankebehandlingen av saken mandag formiddag, nektet den tiltalte straffskyld. Han mener at han ikke kan dømmes for forsettlig drap, men for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Da saken var til behandling i tingretten, ble den tiltalte dømt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Normalstraffen for et forsettlig drap er etter anvisning fra Høyesterett 12 år, mens straffen for drap under særdeles skjerpende omstendigheter skal være mellom 14 og 18 år. Tingretten i Kristiansand fant at omstendighetene rundt drapet i Vegusdal var så spesielle og at volden var så omfattende, at 36-åringen ble dømt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Det var også årsaken til at oppreisningserstatningen til avdødes foreldre ble satt så høyt som 300.000 kroner til hver.

Den domfelte har formelt sett anket både over bevisbedømmelsen og straffeutmålingen. Behandlingen i lagmannsretten skjer med en jury, som skal ta standpunkt til skyldspørsmålet. Lagmannsretten har avsatt fem dager til behandlingen av straffesaken.

Tiltalte er tidligere straffedømt åtte ganger, derav tre ganger for vold.