IMAG0382.jpg Foto: Christer Høyland

KRISTIANSAND: En lastebil med kran rev mandag ned et skiltstativ i Stener Heyerdahls gate i Kristiansand sentrum.

Stativet falt ned over fem kjørefelt, og knuste en personbil som kom i motsatt kjøreretning.

— En lastebilsjåfør kjørte med krana i hevet stilling og den hektet seg fast i skiltet. Skiltet falt ned på en bil som kom kjørende i motsatt kjørefelt, opplyser innsatsleder Øyvind Hægeland i politiet til Fædrelandsvennen.

- Glemte å ta ned kranen

IMG_3613.JPG Foto: Martine Haug Nysether

Ingen personer ble skadet i uhellet.— Det gikk bra med bilføreren. Heldigvis, sier daglig leder Alf Andersen i transportfirmaet Andersen Transport.

Det var en av hans sjåfører som hadde glemt å ta ned kranen da han kjørte fra nybygget Otra Amfi, om lag 600 meter unna.

— Kranen var ikke helt nede. Han hadde glemt det, medgir Andersen.

Innsatsleder Øyvind Hægeland kan foreløpig ikke si noe om hvilke konsekvenser uhellet vil få for lastebilsjåføren.

— Det vil bli opprettet en sak, sier Hægeland.

Operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt opplyser at lastebilsjåføren er i 40-årene og at saken vil bli etterforsket videre.

- Hadde flaks

Skiltet falt ned på en bil som kom kjørende i motsatt kjørefelt. Ingen personer kom til skade. Foto: Martine Haug Nysether

Øystein Aase og Paul Magnus Lundø var blant de første som kom til stedet.Uhellet skjedde like ved rundkjøringen ved Baneheitunnelen og Tordenskjolds gate skole, der Festningsgata blir til Stener Heyerdahls gate.

— Vi hørte bare et brak og da vi snudde oss så vi at en lastebil hadde kjørte i skiltstativet og revet det ned. Vi gikk bort og hjalp til med trafikken, det var helt kaos, sier Øystein Aase.

Sammen med Paul Magnus Lundø hjalp han til med å sette ut flere varseltrekanter, mens den kvinnelige sjåføren av personbilen ble hjulpet ut av andre vitner.

— Hun hadde virkelig flaks. Det var bra det ikke satt noen på den andre siden av bilen, den var helt smadret, forteller Aase.

Skapte kø

Kjøreskolelærer Per Anders Eitveit kom sammen med sin elev til stedet like etter at uhellet hadde skjedd.

— Det ser ut som lastebilen ikke hadde kranen helt nede. Dermed hektet den i skiltet og festepunktet knakk. Personbilen ble truffet på passasjersiden. Det satt ingen personer i bilen da vi kom til stedet, sa Eitveit til Fædrelandsvennen like etter uhellet.

Eitveit kom kjørende fra Tordenskjolds gate, og ble stående i kø i lyskrysset på grunn av uhellet.

— Vi så ikke hva som hadde skjedd fra der vi sto. Det var først da vi ble ledet ut en sidegate at vi så at skiltet var revet ned. Vi ble litt satt ut begge to. Det ble en kjøretime med ekstra informasjon om risiko, forteller kjøreskolelæreren, som jobber ved UFO Trafikkskole.