Klikk på bildet over for å se hvor fort et hus kan ta fyr.

KRISTIANSAND: I løpet av et halvt år har Fædrelandsvennen fulgt "vaktlag D" ved Kristiansand brannstasjon, og vært med på flere realistiske øvelser for å dokumentere det allsidige livet til dagens brannmenn.

— Før var vi et brannvesen, men nå er vi Kristiansandsregionen brann og redning. Det betyr at vi må løse alle problemer som folk har, fra å redde katter ned fra trær til å sikre farlige kjemikaliebiler som kjører av veien, sier Sigbjørn Justnæs.

Justnæs har vært brannmann siden 1998, og er sentral i Fædrelandsvennens nye webtv-serie "110 - Livet som brannmann", som har premiere på fvn.no i dag.

Brant ned hus i Høvåg

godhelg_brannserie_004.JPG Foto: Jon Anders Skau

I den første episoden er vi med på brannøvelse i Høvåg hvor "vaktlag D" setter fyr på et gammelt hus for å øve på røykdykking.— Ekte brannøvelser er den beste øvelsen vi får. Vi klarer ikke simulere det vi trener på her på andre måter, sier Tor Geir Bue, som også er brannmann.

Fyrte av raketter i stuen

I tillegg til å øve på røykdykking, testet reporter Jim Rune Bjorvand hvor fort huset ditt kan ta fyr.

— Vi smalt av fyrverkeri innendørs, lot et brennende stearinlys stå på bordet sammen med gammel julepynt, og vi prøvde å slukke en brennende smultgryte med vann. Jeg kan avsløre at ingen av delene var særlig lurt, sier Bjorvand.

For å se hvordan det gikk, må du klikke på videoen i toppen av saken.

Brannvesenet øvde seg på dette huset i Høvåg. Foto: Jon Anders Skau