LILLESAND: – Jeg har personlig et stort behov for å få sterke relasjoner til mine barn så tidlig som mulig, og var aldri vært i tvil om at jeg skulle ta ut mest mulig permisjon for å være sammen med dem alle tre. Dessverre tror jeg det ville blitt langt færre fedre som hadde tatt permisjon dersom dagens 14 øremerkede uker for ferdrene skulle bli tatt bort eller redusert.

Ole Morten G. Mouridsen er enhetsleder i Blåværåsen barnehage i Lillesand. I vår delte han permisjonen for den yngste datteren 50 prosent med kona, mens han nå i 60 uker framover skal ha permisjon en dag i uka for å være hjemme med snart ett år gamle Maja.

35-åringen mener flere mødre oppfatter fødselspermisjonen først og fremst som en morspermisjon. Han mener imidlertid det er til barnets beste at også barnefaren tar ut en vesentlig del av permisjonen.

– Fordi menn jevnt over har høyere inntekt enn kvinner, tror jeg flere familier ville valgt bort fars del av permisjonen dersom de selv kunne bestemme hvem som tok fri. Slik jeg oppfatter deler av næringslivet, tror jeg også flere menn ville blitt presset av sine arbeidsgivere til å ta ut minst mulig permisjon, sier Ole Morten G. Mouridsen.